vad är SLT lasern öga behandling ?

Laser ögonoperationer är mycket ofta används för att behandla öppenvinkelglaukom . Laseraktivering trabeculoplasty ( SLT ) laser öga behandling är en nyare typ av behandling för denna sjukdom. Det är ett öppenvården förfarandet och verkar vara effektivt för att sänka ögontrycket i många öppenvinkelglaukom patienter

Använd

SLT används för att behandla patienter med glaukom genom att minska trycket i ögat samtidigt som de orsakar mindre skador på ögat . Medan argon laser trabeculoplasty ( ALT ) använder en hög energi laser för att förbättra dränering av vätska från ögat , SLT använder en låg energi laser för att öppna tilltäppta avrinningskanaler så att vätska kan rinna ut ur ögat och sänka trycket i ögat .

Effekter

SLT stimulerar kroppen att utnyttja naturens mekanismer för att förbättra utflödet av ögat . Lasern i SLT rutiner fungerar annorlunda än lasern i ALT förfarande genom att behandla specifika melanin-innehållande celler i trabekelverket eller avloppssystem i ögat medan andra celler orörda . Det är allmänt effektivt för att minska ögontrycket .

Administration

Som en poliklinisk förfarandet är SLT lasern öga behandling ges medan patienten sitter på en spaltlampa som innehåller lasern . Läkaren placerar ett bedövningsmedel droppe i ögat och tillämpar en särskild kontakt lins genom vilken laserstrålen skott placeras . Proceduren tar bara ett par minuter , därefter kommer läkaren dubbelgranska trycket i ögat

Fördelar

Det finns flera fördelar för SLT ögat laserbehandling . Att den behandlar selektiv celler i trabekelverket och inte skadar omgivande vävnad , SLT kan upprepas vid ett senare tillfälle . Efter att ha genomgått SLT , patienten ofta inte behöver fortsätta ögondroppar så det finns den lägre kostnaden för läkemedel . Enligt en genomgång av Latina och kollegor , en del läkare anser SLT en primär behandling för patienter med öppenvinkelglaukom . SLT inte heller störa framtida glaukom kirurgiska ingrepp som en patient kan behöva .

biverkningar

Under SLT , ska patienten inte känner någon smärta även om det kan finnas vissa förnimmelser kände under förfarandet. Riskerna med laserbehandling ögat kan innehålla en oönskad ökning av trycket i ögat , blödning , scratchiness och inflammation . Det finns också en liten risk för framtida utveckling av grå starr , synnedsättning eller förlust av ett öga . Det finns inga systemiska komplikationer såsom ögondroppar ofta har . Ögat Kirurgen kommer att diskutera alla dessa potentiella komplikationer med patienten före ingreppet .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.