alternativ för axel kirurgi & krympfilm behandling

Du har känsla denna smärta i axeln ett tag nu . Kanske du har spelat sport hela ditt liv , eller är det bara från dagligt slitage . Kanske du känner stickningar vissa kallar "shrink wrap "-" . fryst axlar " mer känd som Och behöver du kirurgi . Men det finns goda nyheter. Medicinska vetenskapen har kommit snabbare och längre än många trodde var möjligt. Du måste gå igenom de olika typer av kirurgiska metoder som finns att behandla riva eller skada och rådgöra med din läkare .

Artroskopisk axel kirurgi

Artroskopisk kirurgi är känd som den minst invasiva av alla kirurgiska ingrepp som finns. För att komma in i leden, kommer din läkare att göra flera små snitt , om bredden ( eller längden ) av en nagel . Läkaren , med hjälp av hans kirurgiska assistenter , kommer att infoga en liten kamera i en av snitt för att visa sitt arbete under operationen .

Det finns många positiva gjorde att man valde denna form av kirurgi . Det kan normalt utföras som dagkirurgi och det tar minst tid . Patienter , beroende på skadans allvarlighetsgrad , kan vara hemma ett par timmar efter bedövningen . En annan positiv är den kosmetiska aspekten . Med små snitt , det finns mindre chans för större ärrbildning . Och med tillämpningen av vissa kakaosmör , kan litet snitt ärr från denna typ av kirurgi klingar av . Men kanske är den mest betydande fördelen förkortade läkningstiden från snittet själva . Med en eller två maskor ( ibland suturer ) , verkligen nedskärningar detta tillbaka . Inom tre veckor , stygnen är borta.

Dock kan inte alla typer av axeln operationer utföras arthroscopically . Vissa kan endast utföras genom öppen kirurgi .

Öppen operation har sina fördelar och dock, eftersom kirurgen får ett fullt titt inne i axeln , inklusive vävnad och biceps muskeln . Denna faktor kan bidra till en bättre återhämtning och mindre problem på vägen . Men , kosmetiskt , kan ärren vara stora och fula .

För nu finns det inget riktigt svar om vilken metod för axel kirurgi är bättre-" stängd " eller öppna . Vissa läkare menar att vissa skador , som en rotatorkuffen tår , inte kan granskas och fastställas tillräckligt bra i slutna kirurgi . Andra tror att kameran ger dem möjlighet att få lika bra en titt , om inte en bättre, inne i axeln , medan minska mängden vävnad skador som orsakats av en större incision .

" Shrink wrap " och " fryst axlar " är i regel lösas med hjälp av kirurgiska metoder. En läkare kan ge en patient en specialiserad sjukgymnastik regim att följa eller använda NSAID för att behandla sjukdomen .

Den viktigaste aspekten av alla skador är att få rätt diagnos från läkare . Genom att arbeta med vårdpersonal kan du få den bästa vården som passar dig, och kommer att känna dig mer bekväm om att ställa frågor angående operationen och utforska icke- kirurgiska alternativ som kan vara tillgängliga för dig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.