höftoperation infektion behandlingar för äldre

Höftoperation är ett ganska vanligt kirurgi bland äldre . De äldre förlorar bentäthet , vilket lämnar deras ben bräcklig . Detta i sin tur gör dem mer mottagliga för brutna ben . ? Så om en senior går igenom smärtan av höftoperation och sedan upptäcker att området är smittad , vad händer nu

Infektion efter operation <. /h2 > Om 1 procent av första-gången höft operationer leda till infektion. Beroende på vilken typ av infektion och hur djupt det är , behandlingar allt från antibiotika till avlägsnande av höften . Ett av problemen med gemensamt utbyte kirurgi är att oorganiskt material för att ersätta gemensamma inte reagerar för att bekämpa bakterier som kroppens naturliga gemensamma skulle , och så bakterier ökar och sätter infektion i.

antibiotikabehandling

Antibiotika är det enklaste sättet att förhindra infektion. Läkare kommer vanligtvis förskriva dem strax innan operationen och fortsätta administrera dem under operationen. Om en infektion är märkt postoperativt , antibiotika är den första försvarslinjen en läkare har . Antibiotikabehandling kommer att pågå cirka sex veckor .

Två -stegs avlägsnande av implantatet

Om en infektion är märkt två månader eller mer efter operationen , kallas det en sen infektion . Denna typ av infektion kräver vanligtvis avlägsnande av implantatet avlägsnas och ersätts med ett antibiotikum spacer . Patienten måste då genomgå minst sex veckors antibiotikabehandling genom en IV . Först efter att infektionen har grundligt utrotats kan implantatet placeras tillbaka i höften .

ett steg avlägsnande av implantatet

Detta tillvägagångssätt kräver kirurgen att ta bort implantatet och alla infekterade vävnaden runt det . Området är sedan spolas med antibiotika ( vanligen med antibiotika distanser ) och en ny höft inopererad . Denna strategi används inte så ofta som det var i det förflutna , men en del läkare kommer att försöka det med äldre patienter som inte kunde tolerera två operationer i samband med en två -stegs borttagning .

behandlingar av en sista utväg

Hip fusion är när övre lårbenet är fäst vid bäckenben med skruvar och plattor . Målet är att växa ben mellan de två ben, men det brukar misslyckas . Girdlestone plast är när höftleden tas bort och ingenting sätta i dess ställe . Majoriteten av patienter som genomgår detta kan inte gå utan ett stöd efteråt , och de brukar också ha höftproblem .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.