artros ryggkirurgi behandling av fibromyalgi

Fibromyalgi är ett oerhört smärtsamt tillstånd som kan följa artros i ryggraden . När detta inträffar kan behandlingen av artros lindras fibromyalgi . Du kan välja att genomgå en operation för att lindra din artros , så försöker också lindra smärtan i fibromyalgi . Kirurgi är en av ett antal alternativ för att behandla artros i ryggraden och all medföljande fibromyalgi

Fibromyalgi

Fibromyalgi är tillstånd där den sjuke erfarenheter bodywide smärta i muskler , eller de muskler som är viktiga för skelettet rörelse . Fibromyalgi kan också orsaka ömhet och smärta i lederna. Orsakerna till fibromyalgi är ännu inte kända , men det kan kopplas till brist på sömn , som också är ett av symptomen att villkoret orsakar . Fibromyalgi också kan åtfölja skelett villkor, såsom artros i ryggraden .

Artros

Artros i ryggraden är en degenerativ sjukdom som påverkar ryggraden lederna . Det är vanligast efter 45 års ålder . Degeneration förekommer i ändarna på benen i ryggraden , samt i de skivor som sitter mellan benen . Artros förekommer vanligen i nedre ryggen eller nacken och orsakar extrem smärta i dessa områden . Eftersom sjukdomen utvecklas delar av ryggen lederna kan lossna och orsaka inflammation i musklerna runt ryggen .

Kirurgi

Kirurgi för att behandla artros i ryggraden är vanligtvis en elektiv kirurgi , vilket innebär att det inte är ofta helt nödvändigt . Men eftersom fibromyalgi och artros kan anslutas , kan operation vara ett effektivt sätt att behandla båda villkoren . Kirurgi för att behandla artros i ryggraden vanligtvis är avsett att undanröja fragment av ben från musklerna och därmed minska inflammation . I extremt svåra fall kan ryggkotor i nacken område måste vara sammansvetsade med ben ympkvistar .

Behandling

Andra behandlingar, såsom spinal injektioner , mediciner och smärtstillande medel , såsom paracetamol , används att behandla symtom av artros och får inte vara till hjälp vid behandling av medföljande fibromyalgi , även om analgetika kan vara till hjälp . Användning av ett medel- fast madrass kan bidra till att lindra smärtan som orsakas av artros i ländryggen , vilket hjälper dig att sova och så , potentiellt , lindra eventuella medföljande fibromyalgi .

Överväganden

Ingen behandling för ryggsmärta bör beslutat om utan att rådfråga med din läkare. Som operation för artros är ofta en elektiv kirurgi får den inte omfattas av sjukförsäkring, och du bör kontrollera med ditt försäkringsbolag innan de genomgick någon behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.