axelledsplastik behandling

Axelledsplastik är ett vanligt förfarande gjort när ben och vävnad i axel har skadats . Den typ av operation som utförts för en enskild patient-helt eller delvis-väljs baserat på tillståndet i axelleden

Anatomy .

Veta anatomi axeln är viktigt att förstå verksamheten . Medan Skuldrorna består av ben , muskler och vävnader , axelledsplastik fokuserar enbart på två av benen i axelleden : överarmsbenet och skulderbladet . Den glenoid är den grunda , plana delen av skulderbladen där överarmsbenet ben sitter , som utgör uttaget av axelleden .

Totalt ersätter

Total ersättning handlar om att ersätta chefen för humerus ben ( "bollen " ) liksom glenoid ( den " socket " ) som gör upp axelleden . Om både humerus och glenoid är skadade , är total ersättning krävs .

delvis ersätta

med partiell ersättning , ersätter kirurgen endast överarmsbenet . Om glenoid är fortfarande intakt , och endast överarmsbenet är skadad , är partiell ersättning utförs .

När är ersätter behövs?

axeln kirurgi görs vanligtvis på patienter som lider av artrit . Det kan också göras på de som har haft allvarliga benfrakturer i axeln .

Recovery

Recovery är omfattande och kräver allvarlig fysisk terapi . Generellt tar det sex månader för de flesta patienter som har haft total ersättning kan smärtfri och återfår det mesta av sin styrka och rörelseomfång . Efter ett år , nästan alla patienter är helt symtomfria . Återhämtningen tid för delvis ersätta kirurgi är oftast kortare .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.