bariatric behandlingsalternativ

Kirurgi för viktminskning är den term som används för att beskriva flera olika förfaranden för att behandla fetma som inte kan kontrolleras av mindre invasiva metoder . Det är också känt som viktminskning kirurgi . bariatric behandlingar fungerar genom att begränsa individens födointag , eller genom att producera avsiktligt dålig absorption av näringsämnen i maten

alternativ

. Om du är en kandidat för Bariatric kirurgi , listor National Institute of Diabetes and Digestive -och njursjukdomar fyra behandlingsalternativ : Justerbar gastric band (AGB ) kirurgi , Roux -en-Y gastric bypass ( RYGB ) , Biliopancreatic vidarekopplad med duodenal switch ( BPD-DS ) och vertikala hylsan gastrektomi (VSG ) . Före behandlingen kan din läkare kommer att diskutera dessa alternativ med dig och avgöra vilket som är mest lämpliga för din medicinska omständigheter . Han kommer också att avgöra om du kommer att kräva traditionell öppen kirurgi eller skulle vara lämpade för en minimalinvasiv alternativ kallat laparoskopisk kirurgi . Normalt är öppen operation anges om du är extremt överviktig eller tidigare har haft en buk förfarande .

Justerbar gastric band Kirurgi

Det övergripande målet för AGB kirurgi är att begränsa mängden mat din mage kan hålla på en gång . Under din förfarande kommer din kirurg placera ett justerbart restriktiv band runt den översta segmentet av magen . I själva verket kommer detta band minska den operativa delen av magen , vilket skapar en påse för matintag ungefär lika stor som en tumme . En cirkulär ballong fylld med saltlösning sitter inuti restriktiva bandet . Använda en Access- port placerad precis under huden , kan detta ballongen pumpas eller tömd för att kontrollera flödet av livsmedel från den övre påsen till resten av magen och matsmältningssystemet.

Roux -en-Y Gastric bypass

I ett RYGB förfarande , kommer din kirurg att göra först en påse som liknar den som finns i AGB kirurgi . Han kommer då opereras bort denna påse från resten av magen och bifoga det direkt till din tunntarmen . På detta sätt kommer han förbi de flesta av magen , liksom en betydande del av din övre tarmen . Den totala effekten är en permanent mindre mage storlek och en minskning i din förmåga att absorbera kalorier och näringsämnen från maten .

Biliopancreatic Vidarekoppling

I BPD-DS , kommer kirurgen att ta bort en stor del av magen och lämnar efter sig ett segment som kallas gastric ärm . Han kommer sedan bifoga detta fodral och en liten del av den övre tarmen ( duodenum ) mycket längre ner på den nedre tunntarmen . Denna teknik minskar avsevärt avstånd mellan magen och kolon , och främjar mer omfattande viktminskning genom att kringgå en stor del av mag-tarmkanalen . Det är också den mest riskfyllda och komplicerade form av kirurgi för viktminskning .

Vertikal Sleeve gastrektomi

Om du inte kan genomgå en fullständig BPD-DS förfarande kan din kirurg utföra en VSG . Denna teknik är en förkortad form av BPD-DS , och handlar om att skapa en gastric ärm , som är anbringas tillräckligt högt upp på tunntarmen för att hålla en stor del av mag- tarmkanalen intakt . Liksom BPD-DS , får förfarandet minska din nivå av hunger utöver minska din totala intag av mat och matsmältning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.