knäled behandlingsförfaranden

Artros eller ett allvarligt trauma för knäledsartros är vad som brukar utgöra skäl för en total knäledsplastik . Enligt American Academy of ortopediska kirurger ( AAOS ) , över 500. 000 knäprotes operationer utförs årligen i USA . Efter knäoperation , terapi och övningar behöver utföras noggrant så ledens rörelseomfång kan återgå till normalt

Gånghjälpmedel

. Omedelbart efter operationen kommer läkaren att normalt rekommenderar att du använder gånghjälpmedel för att hjälpa till att få en patient på fötter igen . Kryckor , rullator eller andra hjälpmedel kan användas för att hjälpa att börja gå , och dessa kan även vara nödvändigt för flera veckor när en patient kommer hem .

Den huvudsakliga funktionen av gånghjälpmedel som kryckor eller rollator är att lätta på trycket som är placerad på det opererade knät . Läkaren kommer att rekommendera en begränsad mängd tryck på knäleden för de första veckorna efter operationen . följa hans order eller du kan hitta dig själv med mer problem än innan operationen

Knee-Räta övningar

Det finns flera knä terapi övningar som kan utföras samtidigt som man lägger horisontellt på en säng . Rakt benlyft kan göras genom att dra åt lårmusklerna samtidigt som man försöker räta ut knäet och sedan höjer benet flera inches ur sängen och sakta sänka det igen . Quadricepskontraktion övningar görs på samma sätt med undantag utan att höja och sänka ben .

Knee förlängning övningar kan utföras genom att först placera en liten hoprullad handduk eller kudde under vristen av det opererade benet. Dra åt lårmusklerna , räta ut benet och försök att baksidan av knäet ner till sängen ytan helt och håller i 5 till 10 sekunder .

En liknande övning utförs genom att placera handduk eller en fullstor kudde under knät så att knät är upp ca 30 till 40 grader . Från denna position, försöka att gradvis räta ut knäet och hålla denna position i 5 till 10 sekunder innan du kopplar av .

Knee Bend övningar

Knä böj övningar är viktiga för att öka rörelseomfång efter knäoperation . Det slutliga målet med knä böja övningar och knäledsplastik terapi är att återfå förmågan att böja knä vid en 90- graders vinkel eller mer beroende på specifika förmågor före operationen.

En enkel knä böja övning kan utföras samtidigt som man lägger på sängen . Medan benet rakt ut framför kroppen , skjut foten bakåt mot skinkorna och samtidigt öka vinkeln på knäet . Håll denna position i några sekunder och sedan sänka ben, göra flera repetitioner dagligen . Assisterad knäböjningar kan också göras på ett liknande sätt med hjälp av en handduk dra knäet för att successivt öka rörelseomfång .

Knä böj övningar kan också utföras medan du sitter på sängkanten eller på en stol med hjälp av FN-opererade benet för att hjälpa .

Vandring Aktivitet

Det är viktigt att ett knä substitutionsterapi rutin inkluderar daglig verksamhet i veckor och månader efter operation . Omedelbart efter operation , begränsa mängden promenader utomhus och bara fokusera på knä övningar och promenader aktivitet i huset för att ge knä och ben en chans att läka . Som patient framsteg längre i terapi , sätta mål är viktigt , som att gå runt kvarteret en gång per dag eller använda trapporna framgångsrikt .

värme och is

Både värme och is är viktiga för behandling knäledsplastik förfaranden . Is kan användas för att minska smärta och svullnad som resultat av operationen , liksom från knä eller ben övningar som utförs . Värme är också bra för att lossa upp musklerna och kan appliceras strax före utföra dagliga knä och benövningar terapi .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.