postoperativ behandling för stent

Enligt AHA , är stent används i 70 procent av angioplastik förfaranden . Patienter som får stent måste följa vissa postoperativa behandlingen riktlinjer så att stenten kan väl göra sitt jobb

Funktion

En stent är i huvudsak en wirenät röret används för att öppna en artär under angioplastik . För att förbättra blodflödet till hjärtat och förhindra koagulering , måste stent vistelse i hjärtat permanent .

Vila och vätska

Omedelbart efter operationen patienterna att vila i sängen i 6 till 24 timmar . Patienter kvar på sjukhuset under den viloperiod för övervakning. Patienterna uppmanas också att dricka mycket klar dryck (vatten ) efter ingreppet för att förhindra uttorkning och att spola kroppen av färgämne som används under förfarandet .

ingen motion eller ansträngning inte

Patienter rekommenderas att lyfta något över 5 till 10 kg. för ett par dagar efter operationen. Utöva kroppen är inte att rekommendera , och läkare även rekommendera patienter inte duscha eller bada eller delta i sexuella aktiviteter för de första 24 timmarna .

Strax efter återhämtningen kommer patienterna att få instruktioner om träning rutiner .

Medicinering

En läkare kommer att förskriva acetylsalicylsyra produkter som används som blodförtunnande medel . Dessutom är en trombocytaggregationshämmande medicin ordinerats för att minimera risken för blodpropp i stenten . Acetylsalicylsyra bör vidtas för livet , medan trombocythämmande läkemedel kommer att tas under ett år efter operationen .

Varning

Patienter med stent borde inte ha MRI är gjort utan samtycke av en kardiolog . Magneterna kan påverka förfarandet , men grundläggande maskiner såsom metalldetektorer är ofarliga .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.