äldre missbruk till information om förebyggande

Missbruk uppstår när en person blir beroende av droger, alkohol, tobak eller andra kemikalier som kan vara skadligt för deras fysiska, emotionella och psykiska hälsa. Folk missbrukar dessa ämnen för en rad olika skäl och effekterna kan ses i hela landet i våra sjukhus och även i fängelset system, drogmissbruk har länge varit en bidragande faktor till brottslighet. Kommer upp med effektiv behandling planer för förebyggande av missbruk har alltid varit svårt, speciellt i den äldre befolkningen där receptbelagda läkemedel tenderar att vara ämnet mest missbrukade och ofta går obemärkt.

Receptbelagda Missbruk

Många missbrukare är inte beroende av illegala substanser, utan att receptfria läkemedel. Detta händer ofta efter en skada som den enskilde fått ett recept på smärtstillande. Detta blir mer och mer vanligt hos äldre patienter som löper en högre risk för skador och fall och är också mer benägna att ta medicinen felaktigt genom att inte följa eller feltolkning instruktionerna. Även om denna typ av missbruk är vanligt, går det ofta obemärkt av familjemedlemmar.

Alkoholmissbruk

Alkoholmissbruk av äldre personer är också allt vanligare och ofta går odiagnostiserad, orapporterat och även ignoreras. Det finns flera skäl till detta. Äldre personer som inte längre kör så mycket är mindre sannolikt att vara inblandade i en trafikolycka eller stoppas för rattfylleri. Eftersom många är också pensionärer, det finns ingen chans att alkoholmissbruk orsakar dem att förlora ett jobb eller sin karriär. Känslor av depression som beror på den sorg, förlusten av en make, social isolering och förändringar i de fysiska hälsa ofta orsakar personer att börja dricka senare i livet.

Förebygga alkoholmissbruk

Det är viktigt att inse att äldre individer behöver känslomässig support. Många gånger, familjemedlemmar och även läkare kommer bara koncentrera sig på de fysiska problem som drabbar de äldre. Det är alltid viktigt för äldre att upprätthålla en känsla av tillhörighet och att förbli aktiv som medlem i samhället, även efter att de går i pension. Att bli involverad i organisationer som socialisation, såsom kyrkor och äldrecenter medborgare, kan bidra till att förhindra känslor av ensamhet och isolering som ofta kan leda till alkoholmissbruk. Det rekommenderas också för personer som har upplevt förlusten av en make att gå med i en stödgrupp för änkor och änklingar eller närvara sorg rådgivning.

Förebyggande av Prescripton Missbruk

Många organisationer arbetar nu för att förhindra missbruk recept i den äldre befolkningen som The Substance Abuse and Mental Health Services Administration (SAMHSA), som arbetar på en nationell offentlig utbildningskampanj. Utbildning är nyckeln till att stoppa denna typ av missbruk genom att ge familjemedlemmar, läkare och annan hälso-och sjukvårdspersonal med tips om erkännande och diagnostisera problemet innan det blir allvarligt.

Förebyggande åtgärder är nyckeln

Som med många sjukdomar och villkor till den centrala behandla missbruk det att förhindra det i första hand. Studier har visat att detta kan åstadkommas genom att fokusera på de bakomliggande orsakerna som leder till missbruk. Behandla sjukdomar som depression, ensamhet och social isolering kan stöd i att förebygga alkoholmissbruk, samtidigt hitta alternativ till traditionell medicinering och att hjälpa äldre med att ta dessa mediciner när de föreskrivna kan bidra till att minska på recept missbruk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.