håravfall orsaker och behandling

Håravfall kan vara en gradvis eller snabb process och drabbar både män och kvinnor. Det finns flera orsaker till håravfall, och vissa väljer att söka vård medan andra låter sina håravfall ha sin gång. Den medicinska termen för håravfall är alopecia

Typer

Det finns flera typer av håravfall, och alla har sina egna orsaker och form av behandling. Tre vanliga typer av håravfall är: håravfall, ärrbildning alopeci och dragkraft alopeci.

håravfall

håravfall orsakas av ärftlighet. Ärftlighet påverkar alla aspekter av mönster skallighet, såsom ålder, utvecklande hastighet och omfattning. Det finns många behandlingsalternativ, t. ex. receptbelagda läkemedel och kirurgi.

Ärrbildning Alopecia

En permanent form av håravfall, ärrbildning alopeci uppstår när hårsäcken blir inflammerad. Villkor såsom lupus är ansvariga för ärrbildning alopeci, och behandling är begränsad.

Traction Alopecia

Traction Alopecia orsakas av frisyrer som innebär fläta och stram dra. Denna typ av håravfall skadar inte hårsäcken, och därför är behandlingen att helt enkelt ta bort frisyr

tänka

Rogaine och Propecia är vanliga receptbelagda mediciner används för att behandla genetisk och mild håravfall. . Hårtransplantation och sänkningar hårbotten blir populär för att behandla allvarliga fall av håravfall. Hårbotten minskning innebär kirurgiskt ta bort delar av hårbotten som inte växer hår.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.