hur länge till lägre BP med motion?

Att diagnosen högt blodtryck kan vara skrämmande eftersom du nu vet att du har en ökad risk att drabbas av en hjärtattack eller stroke. Det är naturligt att du skulle vilja sänka ditt blodtryck så snart som möjligt, och medan receptbelagda mediciner kan verka som den snabbaste metoden, kommer du att bli förvånad över hur snabbt motion kan göra en buckla i att höga antal. Inte bara är motion billigare än receptbelagda läkemedel, men det levereras också med en mängd positiva bieffekter som mediciner inte erbjuder.

sänka blodtrycket i mindre än en månad

Enligt en pamflett publicerad av American College of Sports Medicine (ACSM) i Indiana, många människor ser en markant skillnad i deras blodtryck efter bara tre eller fyra veckor av daglig motion. National Center for kroniska sjukdomar förebyggande och hälsofrämjande, en gren av den välkända Centers for Disease Control and Prevention, har sammanställt en lista över verksamheter som skulle falla under rubriken måttlig daglig motion. Ju mer ansträngande aktivitet, desto mindre tid du förväntas engagera sig i denna verksamhet. Till exempel, måste du spela en omgång basket för endast 20 minuter att få den rekommenderade mängden motion för en dag. Om du väljer att hoppa rep, måste du göra det för bara 15 minuter. Men för att få den rekommenderade mängden motion genom att göra sysslor i trädgården, kommer du att behöva spendera 45 minuter ogräsrensning och vattning.

Köp en stegräknare

inte alla har möjlighet att spendera 45 minuter per dag i sin trädgård . Lyckligtvis kan du få den nödvändiga mängden motion bara genom att gå, det är där stegräknaren kommer in En studie utförd vid Stanford University School of Medicine år 2007 erbjöd avgörande bevis för att personer som använder stegräknare få mer motion, och därför se lägre blod tryck siffror än människor som inte använder stegräknare. Denna lilla enhet kan snäppas fast i bältet, arm band eller sko för att räkna antalet steg du tar under hela dagen. Enligt ACSM, med 10000 steg per dag kommer att uppfylla kravet på måttlig daglig motion.

positiva bieffekter

Även mediciner som sänker blodtrycket ofta åtföljs av oönskade biverkningar, träna för att sänka blodtrycket kommer att generera en mängd positiva sidoeffekter. Till exempel kommer du att bränna kalorier och eventuellt krympande din midja. Under din träning rutin, kommer din kropp att producera endorfiner som hjälper till att avvärja depression och ångest.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.