den bästa terapin för artrit i fingrarna

Enligt American Academy of ortopediska kirurger (AAOS), åtminstone en av fem personer har artrit i en gemensam, vilket gör artrit den vanligaste orsaken till handikapp i USA. När artrit förekommer i lederna i fingrarna, gör det enkelt dagliga aktiviteter smärtsamma och svåra att åstadkomma. Med ett antal behandlingsmetoder som finns att välja mellan, att finna den bästa behandlingen alternativet kan vara en utmaning

Medicinering

Tala med din läkare om artrit i fingrarna. Han kommer att undersöka faktorer såsom vilka leder är inblandade, hur långt sjukdomen har framskridit, om din dominanta hand påverkas, din ålder och aktivitetsnivå. Din läkare kan rekommendera medicin, som kan skära ner på smärta, men inte omvänt broskskador. Han kommer troligen rekommendera en icke-steroid antiinflammatorisk substans, som kan variera från over-the-counter sorter såsom paracetamol till receptbelagda mediciner styrka som Celebra. Vissa läkare kan också rekommendera kosttillskott glukosamin och kondroitin. Enligt AAOS, glukosamin och kondroitin först används för att behandla hip artrit hos hundar, men inga studier har gjorts för att testa deras effektivitet för artrit i fingrarna. Dock kommer en del läkare rekommenderar glukosamin och kondroitin för att de har visat att bygga upp brosk i andra delar av kroppen. Det är viktigt att tala med din läkare innan du påbörjar något kosttillskott, eftersom de kan interagera med andra läkemedel. Glukosamin och kondroitin är inte substitut för andra läkemedel, men används ofta som en kompletterande behandling.

Injektioner och Splints

Om mediciner inte är effektiva, kan din läkare försöka använda en injektion som kombinerar steroider med bedövningsmedel. Dessa injektioner kan hjälpa tyst artrit smärta så länge som ett par månader. Men dessa behandlingar inte tänkt på lång sikt, eftersom långvarig användning kan skada huden, ligament och senor. Om du får en injektion, kommer berörda leder sannolikt att placeras i en skena. Skenor stöd lederna och är oftast bäras när fingrarna börjar värka. Det är viktigt att inte bära skenan hela tiden eftersom det kan atrofi musklerna. Även om du inte har fått en injektion, kan skenor fingret vara till hjälp för att ta bort trycket på leden. Tala med din läkare om hur man gör en ordentlig bettskena.

Kirurgi

kirurgi är ett alternativ när alla andra behandlingar inte har varit effektiva. Din läkare kommer att hjälpa dig att avgöra vilket förfarande som är bäst för dig. Om skadan är minimal, kommer kirurgen att försöka rekonstruera eller bevara din skadade knuten /knutarna. Ibland skadan visar så avancerade att en ersättare kommer att bli nödvändigt. Enligt AAOS, mest ledplastik är framgångsrika, men långsiktiga effekter har ännu inte studerats. Gemensam fusion verkar genom att stoppa smärta, men också förlora utbud av rörelse av ert gemensamma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.