hur man läka ett avulsion av en sena

En avulsion av senan är en allvarlig och sällsynt skada där senan är helt skild från benet. Denna skada oftast upplevs av idrottare och de som är ofta aktiva. Healing senor avulsion kräver operation för att sätta tillbaka senan till benet. Endast genom operation kan en individ få full styrka och rörelseomfång
1.
Kontakta din läkare. Om du tror att du har allvarligt skadat en sena, omedelbart kontakta din läkare att få den undersökt. Din läkare kan diagnostisera allvarlig skadan och ge råd behandling.
2.
Gör ett snitt. Om du har haft en avulsion kommer din kirurg att göra en skicklig snitt över den plats där senan måste anbringas. Under proceduren kommer du att utsättas för narkos.
3.
Leta reda på senan. Din kirurg kommer att använda en pincett och in i kroppen genom snittet. Med hjälp av pincett, kommer kirurgen att dra den skadade hamstring tillbaka till sin rätta position.
4.
bort ärrvävnad. Din kirurg kommer rena och ta bort eventuella ärrvävnad på platsen för skadan. Ärrvävnad är borttagen så att senan rent kan anbringas på benet.
5.
Fast senan till benet. Din kirurg kan göra detta på olika sätt, men vanligast senan sys eller häftas.
6.
Stäng snittet. Efter att senan har anbringas till benet, rensar kirurgen området, stygn snittet stängd och tillämpar ett bandage.
7.
Börja rehabilitering. Återställning från en fullständig avulsion av senan är en långsam process. För att återfå full rörelse och styrka, måste du utföra konsekvent rehabilitering övningar och tålmodigt vänta på senan läka. En sjukgymnast kan framgångsrikt guida dig genom återhämtningsprocessen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.