övningar för en utbuktande skiva i ländryggen

Ryggsmärtor påverkar åtta av 10 personer någon gång i sitt liv, enligt Mayfield Clinic, en neurokirurgisk klinik. En vanlig form av ryggont är en utbuktning skiva i ländryggen (nedre delen av ryggen) region. Utbuktande skivor hända när den mjuka kuddar (skivorna) mellan ryggkotorna försvagas och kärnan börjar skjuta utåt. Utbuktande skivor kan uppstå när man gör ansträngande aktivitet och är vanligare när vi åldras. Den goda nyheten är att behandling består i allmänhet av sjukgymnastik och kärna behandlingar förstärkning.

Övningar

övningar för en utbuktande skiva i ländryggen bör inriktas på att stärka den omgivande muskler och bör utföras fem gånger om dagen. De bör inte utföras om de orsakar smärta eller förvärra symtom på något sätt.

Prone ljuga. Ligg på tomach på en plan yta och bo så här i 10 till 20 minuter.

Elbow Andel liggande på magen, långsamt upp armbågarna upp och stötta dem under dig.

Lumbar Extension i liggande. Medan du ligger på framsidan, sätta händerna i en push-up position och sakta arch ryggen medan uträtning dina armar. Stretch så långt du kan utan att orsaka smärta och återgå till liggande. Upprepa 10 gånger.

Core Body Förstärkning

träningsbollar är bra för att stärka kärnan muskler i kroppen, hjälper till att stödja ryggraden, med början i nedre delen av ryggen. Dessa övningar mål buken, bröstet och ryggmuskulaturen.

Front strejk. Lägg ditt bröst om utövandet boll och gå framåt på händerna så långt du kan, hela tiden rullande utövandet bollen mot fötterna. Håll magen och kärnan muskler hårt för att hålla en platt rygg. Upprepa tre till fem gånger.

Tillbaka strejk. Sitt på gymbollar och gå fötterna så långt ut som möjligt, rullande utövandet bollen från rumpan mot halsen, samtidigt hålla korsryggen plant genom att dra åt magen och kärna muskler. Gå med fötterna bakåt mot bollen tills du är tillbaka i sittande ställning. Upprepa tre till fem gånger.

Omvända Crunch. Placera bröstet på bollen, gå framåt på händerna tills bollen är i knäskålarna. Håll ländryggen platta och dra bollen upp mot armarna genom att böja höfter och knän. Sedan räta, skjuta tillbaka bollen. Upprepa fem gånger

sjukgymnastik

Om en utbuktande skiva i ländryggen inte försvinner av sig själv, är sjukgymnastik ofta den första behandlingen förskrivas till patienter. En sjukgymnast kommer att instruera patienten om rätt teknik för att lyfta, promenader och kroppshållning, samt fokusera på att stärka nedre delen av ryggen, ben och mage och muskler kärna. Stretching övningar kommer också att ordineras, i syfte att öka flexibiliteten i ryggraden och ben.

Andra behandlingar

Om vila och restriktioner hävs, sjukgymnastik eller lumbala övningar förstärkning fungerar inte och den utbuktande skivan inte lösa på sex till tolv veckor, kan läkare rekommendera mer aggressiva behandlingar. Dessa inkluderar värme och is terapi, anti-inflammatorisk medicin, smärtstillande, kortison och ibland ryggkirurgi.

Förebyggande

När återhämtar sig från en utbuktande skiva i nedre delen av ryggen, är det viktigt att komma ihåg att förebyggande av en upprepning är nyckeln. För att göra detta, använd korrekt lyftteknik, hålla god hållning när du står, sitter och sover, bibehålla en hälsosam vikt och body mass, och fortsätta med lämpliga övningar för att stärka musklerna runt bula, liksom kärnan i din kropp .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.