Ta reda på om rehabilitering eller kirurgi för rotatorkuffen behövs?

Rotatorkuffen är en grupp av fyra muskler som hålls samman av ett brett senor ligger i axelleden. Musklerna kallas supraspinatus, infraspinatus, Teres mindre och subscapularis. Dessa muskler är ansvariga för att lyfta armen upp och ner, vrida den inåt och utåt. Det är vanligt att skada rotatorkuffen och ju äldre du är, desto mer sannolikt är det att hända. Oftare än inte, är den skada som en följd av degeneration av senor i motsats till trauma från idrott eller ett fall

Ta reda på


1.
Gå och se din läkare och få hans input innan något beslut fattas av dina egna. Tänk på att symptomen för Skulderförslitning-som behandlas utan kirurgi-är densamma för många rotatorkuffskador. För att din läkare att diagnostisera dig, kan du behöva ha ett arthogram eller en MRI. Generellt en allvarlig rotatorkuffen tår kommer att behöva operation. Överväga att få ett andra läkarutlåtande.
2.
Bestäm vad ditt mål är. Om din smärtan är svår och återställa axel styrka är sekundär, kanske du vill hålla fast vid rehabilitering. Enligt webbplatsen för American Academy of ortopeder, "kirurger kan rekommendera icke-kirurgiska behandlingen för patienter som är mest besvärade av smärta, snarare än svaghet, eftersom styrka inte tenderar att öka utan kirurgi. "
3.
Väg-och nackdelar med operation. Är du villig att genomgå anestesi? Har du ner tiden som krävs för en lyckad operation? Kan du råd med det? Du kan behöva ytterligare operationer. Den medicinska hemsida för universitetet i Washington säger att "det är viktigt att inse att operation inte kan förbättra den grundläggande kvaliteten på senvävnaden. Reparation av dålig kvalitet vävnad ofta följs av återkommande tårar. "
4.
Go för operation om du kan få operation inom en månad att bli skadad, har du redan provat rehabilitering din skada, är du i bästa möjliga hälsa eller behovet av att återställa funktion och är medvetna och motiverade att göra nödvändiga rehabilitering efteråt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.