knä svullnad behandling

Knäsmärta och svullnad orsakas av en viss grad av trauma mot knäet. Det kan vara allt från en enkel vridning till en större skada som kräver läkarvård. Hemmet behandlingar är i alla fall, varav fyra grundläggande steg. Ibland över disk mediciner kan hjälpa. Om skadan inte är allvarlig, kan en tur till läkaren undvikas

Vila

tar en paus från verksamheten kommer att hålla från förvärrar skadan. Om du inte kan stanna och vila, ändra åtgärder för att minimera försämringen. Förläng benet och sätta en liten kudde under knä för att hålla den lätt böjda.

Ice

Ju tidigare du blir kallt på knä, desto snabbare kan arbeta på att kontrollera svullnad. Hemma om du inte har en kall förpackningen ska en påse frysta ärtor eller skära säd. Deras mindre storlek bidrar till att uppfylla ditt knä för bättre kontakt. Tio till 20 minuter, tre gånger om dagen, kommer att bidra till att kontrollera svullnad. Omvänt undvika heta bad eller dusch.

Komprimering

lätt tryck hjälper till att minimera svullnad. Wrap en elastisk binda tätt runt knäet. Vira den runt istillbehör håller pack för att maximera effekten av båda. Om du börjar få domningar eller stickningar under bandaget, det är för tight.

Höjd

Varje gång du sitter eller ligger ner, lyfta knäet. Om möjligt, få knä ovanför ditt hjärta. Den höjd hjälper vätskor rinna från knät. En vilstol är ett bra sätt att göra detta. Stödja hela benet, inte bara knä, kommer att göra höjd bekvämare.

Over-the-receptfria läkemedel

Över receptfria mediciner kan minska smärta och svullnad. Paracetamol kan användas omedelbart. Acetylsalicylsyra och NSAID såsom ibuprofen och naproxen inte bör tas under 24 timmar eftersom de kan långsam koagulering och öka graden av blåmärken som kan inträffa.

Fysisk Aids

Om du är haltande, använder en käpp eller kryckor för att hjälpa till att stödja dig själv och ta Sila bort knäet. En komprimering wrap eller ärm, finns på ditt lokala apotek, kan användas för att bidra till att stabilisera knäet under normal dag till dag verksamhet, minimera eventuella försämringen till skadan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.