Hur en person samlas alltför mycket LDL?

Low density lipoprotein (LDL) anses vara de "onda" kolesterolet som erhållits genom kosten. Människor som äter fet, hög mättade animaliska produkter löper risk att höja LDL nivåer. Andra ohälsa val kan även höja LDL-kolesterol

Källa

källan till höga nivåer av LDL-kolesterol kan hittas i kosten. Levern syntetiserar nog kolesterol för kroppens funktioner. Men fet mat med mättade fetter innehåller kolesterol som förändrar balansen i kroppen.

Livsstil

Dålig motionsvanor och en stillasittande livsstil kan också leda till högre LDL-kolesterolnivåerna. Människor som röker är också i riskzonen för dålig kolesterolnivåer. Kombination av dessa faktorer ökar kraftigt riskerna.

Too Much

Kolesterolnivåer kan bekräftas genom ett blodprov. University of California i San Diego visar att LDL-nivåer över 100 faktorer som ökar risken för hjärtinfarkt och stroke. Om patienten är i en låg risk grupp kan LDL-nivåerna bli högre utan att patienter i riskzonen.

Behandling

För de allra flesta, höga kolesterolvärden kräver livsstilsförändringar. Sänkning fett i kosten, motion och rökstopp bidra till att minska högt LDL nivåer. För människor som inte kan kontrollera LDL nivåer, som kallas receptbelagda läkemedel är statiner administreras.

HDLs

High density lipoprotein (HDLs) är det goda kolesterolet, och höja dem bidrar till att förbättra nivån på LDLs. HDLs kan ökas genom att äta livsmedel som de som innehåller omega-3 fettsyror. Fisk som makrill, öring, lax och tonfisk är bra källor till omega-3 fettsyror.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.