behandling för utanpåliggande klåda i åderbråck

Även om många människor med åderbråck inte upplever några fysiska symptom av sjukdomen, andra gör det. En av de vanligaste symtomen i samband med åderbråck är yta klåda venerna. Lyckligtvis finns det några behandlingsalternativ som finns för att lindra denna klåda

Identification

Åderbråck är onormalt vidgade blodkärl som uppkommer till följd av försvagad blodkärlsväggarna. Åderbråck kan uppträda var som helst, men de är vanliga på benen och i bäckenregionen.

Symtom

Åderbråck ser ut som svullna och vred grupper av blå ådror. Symptomen även svullnad i benen, muskelkramper eller värkande ben, ömhet bakom knäet, brun missfärgning av huden, ovanliga känslor i benen och klåda ytan av åderbråck.

Behandling

Till behandla ytan klåda, undvika att spendera lång tid åt sittande eller stående. Ta ofta paus för att sträcka ut benen med lätt vandring eller statiska sträckor. Dessutom höja fötterna så mycket som möjligt när du sitter.

Alternativ

Använd stödstrumpor när venerna blir särskilt kliande och symtomatisk. Stödstrumpor förhindrar venerna i benen från stretching och svullnad, vilket är vad som slutligen orsakar klåda och smärta. Tala med din läkare om den rätta typen av stödstrumpor för dina åderbråck.

Överväganden

Om ditt ärende av åderbråck och /eller yta klåda är särskilt frustrerande, kan du överväga scleroterapi, vilket kräver att injicera en lösning i venerna. Lösningen gör att venerna till kontrakt och skrumpna och så småningom lägga ner helt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.