försiktighetsåtgärder i prediabetes

Prediabetes det som har blodsockernivå som är högre än normalt men fortfarande inte tillräckligt för att utlösa fullt utvecklad typ 2 diabetes. Vänster obehandlade, många prediabetic människor kommer att utveckla diabetes inom 10 år. Försiktighetsåtgärder man kan vidta för att förhindra detta sträcker sig från livsstilsförändringar till medicinering. Men droger oftast för att behandla prediabetes kan utlösa potentiellt allvarliga biverkningar och alla som tar dem bör övervakas av läkare. Du kan vidta åtgärder för att förhindra eller kontrollera prediabetes.

Kandidater för prediabetes

Vet riskfaktorer. Enligt American Diabetes Association, afroamerikaner, latinamerikaner, indianer, Asian-Americans/Pacific Islanders och äldre är mer benägna än andra att utveckla prediabetes. Så är de som har en släkthistoria av prediabetes eller diabetes typ 2, är stillasittande, och har högt kolesterol och triglycerider (en typ av fett i blodet). Personer som har fött ett barn som vägde mer än 9 pounds och /eller är överviktig löper också ökad risk.

Associerade hälsorisker

Diskutera kardiovaskulära riskfaktorer med en läkare eftersom att prediabetic ökar risken för hjärt- sjukdom eller stroke med upp till 50 procent, varnar Scripps Whittier Diabetes Institute. Dessa riskfaktorer är rökning, högt blodtryck och förhöjda kolesterolnivåer

Diagnos

Få blodprover för att kontrollera för prediabetes efter 44 års ålder. Detta är särskilt viktigt för dem som är överviktiga, American Diabetes Association råd. Läkare kan beställa en fastande prov plasma glukos eller ett nedsatt fasteglukos test. Komma testade är särskilt viktigt för att de flesta med sjukdomen typiskt uppvisar inga symptom förrän de utveckla typ 2-diabetes. Symtom på diabetes är frekvent törst och urinering, dimsyn och trötthet.

Livsstilsförändringar

Ät en hälsosam kost för att kontrollera blodsockernivån. Människor som har eller löper risk att utveckla prediabetes bör äta fettsnål kost som är rik på grönsaker och frukter, undvika halvfabrikat, motion i 30 minuter om dagen, fem gånger i veckan, och gå ner i vikt. Dessa åtgärder kan styra eller ens vända prediabetes.

Mediciner

Läs mer om effekter medicinering sida. PrandiMet (repaglinid och metformin) ordineras ofta för att behandla prediabetes men det kan interagera med vissa antibiotika, anti-fungals och andra läkemedel. Andra biverkningar är huvudvärk, diarré och illamående, Diabetes. emedtv. com rapporter. Överdosering biverkningar är dimsyn, kramper, andningssvårigheter och lågt blodsocker. PrandiMet kan också orsaka laktacidos (mjölksyra uppbyggd, ett allvarligt tillstånd som kan orsaka illamående, buksmärta, trötthet, muskelsvaghet och andnöd). På grund av dess potentiella biverkningar, bör PrandiMet doseringar som fastställts och övervakas av en läkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.