hur erövra laryngit

När jag tappat rösten en jul, fann jag att det inte fanns några over-the-counter mediciner som även antydan till att återupprätta en förlorad röst. Min farmaceut, från Indien, delade med mig en gammal indisk rätta om jag lovade att inte tillskriva det till honom, den licensierade apotekare. Han viskade i mitt öra den obekanta termen "gurkmeja".

Gurkmeja är en djup gul-till-orange pulver som kommer från rhizomer som är av ingefära familjen. Det är den gula av gurkmeja som ger den starka färgen i curry. Gurkmeja är en flerårig ört ungefär som ingefära anläggningen. De rhizom kokas i timmar, torkade i dagar eller veckor, och sedan pulverform.

Currypulver, även om de varierar i ingredienserna, alltid innehålla gurkmeja
1.
Smält smöret i en mugg eller kopp. (Att använda mikrovågsugnen är bäst).
2.
Lägg gurkmeja pulver och blanda skapa en "slurry".
3.
Lägg 1 kopp mjölk och rör tills allt blandats. (Vatten kan användas om mjölk inte finns tillgänglig. )
4.
Värme till temperatur på varm choklad eller kaffe. Får inte koka.
5.
Drick hela koppen så snabbt som bekväm. (Inte gurgla. Skölj inte. Dryck. )

Tips och varningar


 • Gurkmeja säljs i Amerika i kryddan avsnitt och kommer i en flaska. Den har en tydlig mörk, mörk gul färg som urinen efter en natt på stan.
 • fräna flytgödsel påminner mycket om något jag skulle sprida sig på en häst öppet sår.
 • Gurkmeja har blivit en populär supplement grund av potenta antiseptiska egenskaper.
 • gurkmeja kan användas för att behandla magbesvär inklusive diarré.
 • I Indien gurkmeja är en mild mag ört ätas efter måltider för att bosätta sig i magen. Det är därför det används så mycket i indisk matlagning och särskilt i curry.
 • gulfärgning av gurkmeja skapar en tuff fläck.
 • Det finns inga godtagbara ord för att beskriva det hemska lukten och smak av detta hopkok. Det tar mig cirka 15 eller 20 minuter för att ner hela blandningen. Första gången jag försökte detta jag återfått min röst på mindre än en halv timme. Det fanns ingen smärta och jag talade vid en vanlig volym. Jag kunde tala för omkring fem eller sex timmar innan jag var tvungen att upprepa behandlingen. Jag medger dock att när min röst försvann andra gången, gick jag utan att tala ett par timmar när jag försökte bygga upp modet att ner en annan kopp. Efter tre behandlingar har min röst normaliserats. Så mycket som jag hatar att erkänna det, sedan den dagen jag har hållit och använda gurkmeja för ont i halsen eller raspiga röst. Jag har också upptäckt många fler användningsområden för den här ljusa gula kryddan. Men jag kan fortfarande knappt tål smaken.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.