hur man kan förbättra tarm & blåskontroll

När människor har problem med tarm-och blåskontroll, kallas det inkontinens. Detta frustrerande problem kan tvinga dem att ha att planera sina dagliga aktiviteter omkring och vara nära ett badrum, och att alltid frukta förnedring urinera eller avföring på sig offentligt. Många människor känner sig alltför generad för att söka hjälp med detta problem, men det är ett problem som oftast kan behandlas med lite kunskap eller medicinsk hjälp. Om du har en mild form, här är några tips för att förbättra tarm-och blåskontroll. Om du har en allvarligare fall, här är några av de mer drastiska behandlingar som kan läkaren föreslå
1.
Bestämma vilken typ av inkontinens du har och dess svårighetsgrad. Bättre blåskontroll kommer att kräva olika behandling än att förbättra tarm, eftersom de orsakas ofta av helt olika problem. Beroende på hur allvarligt problemet är, kan olika åtgärder behöver vidtas. Små problem, såsom plötsliga begär efter att gå på toaletten, kan korrigeras med någorlunda enkla behandlingar, men en fullständig oförmåga att hålla i avfall kan kräva något så drastiskt som kirurgi.
2.

Utför Kegal övningar för att förbättra blåskontroll. Dessa övningar riktar bäckenbottenmuskulaturen, som ansvarar för att hålla urin i blåsan. Du i princip flex de muskler som du använder för att stoppa urinflödet. Om du inte kan rikta dessa muskler kan du använda biofeedback och elektrostimulering enheter som läromedel för att hjälpa dig att rikta och utnyttja dem.

För förbättrad tarm, även biofeedback enhet kan användas. Det sätts in i anus. Det registrerar styrka och aktivitet så att du kan lära dig att utöva och stärka de muskler som styr avföring.

Dessa övningar är vanligtvis effektiva på att hjälpa folk kontrollera blåsan och tarmarna.
3.
Ändra din kost för att öka tarm. Om kronisk förstoppning är problemet, dricka mycket vätska och äta fiberrika livsmedel som inte orsakar förstoppning. Om diarré är frågan, så ska du prova att äta mer fiberrika livsmedel, som kommer att orsaka avföringen att bli mer stabil.
4.
Överväg att ta medicin om ovanstående tekniker har inte fungerade. Några av de läkemedel för urinblåsan inkontinens slappna urinblåsan muskler eller dra åt urinröret och urinblåsan muskler. Läkemedel att förbättra tarmkontroll innehålla läkemedel mot diarré läkemedel, laxermedel och avföring mjukgörare.
5.
Läs om olika enheter som kan användas för att kontrollera blåsan utan kirurgi. Dessa enheter vanligtvis är placerade i penis eller vagina och underlättar för brukaren att manuellt kontrollera blåsan. Bland dem finns vagitorium, blåshalsen stöd enheten, uretrae insatsen och urin tätningen.
6.
Fråga din läkare om operation om allt annat misslyckas att förbättra din kontroll. För urininkontinens, är några vanliga typer av kirurgi utvidga urinblåsan och sakralnerven stimulans. Vanliga typer av kirurgi som din läkare kan rekommendera för tarmkontroll är sphincteroplasty, sphincter utbyte och sfinkter reparation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.