ögonfranstillväxt med glaukom

Enligt National Glaukom forskning, cirka 2,2 miljoner människor 40 år och äldre har glaukom, och så många som 120. 000 av dessa individer är blinda. Ett behandlingsalternativ för glaukom är receptbelagda läkemedel, som har konstaterats ha positiv bieffekt av mörkfärgning och öka tillväxten av ögonfransarna

Fakta

Glaukom är ett kluster av ögonsjukdomar som skadar synnerven, en samling nervtrådar som bär information från ögat till hjärnan.

Behandling

Vision förlorade mot glaukom inte kan återkrävas, men kan medicinering och operation bidra till att minska utvecklingen av sjukdomen. Behandlingen innebär att minska trycket inne i ögonen för att minska skador på synnerven. Behandlingar inkluderar receptbelagda ögondroppar eller operation, beroende på hur allvarlig sjukdomen. Lumigan (bimatoprost ögondroppar) 0,03% förskrivs vanligtvis för att minska högt tryck i ögat, även känd som "intraokulärt tryck. "

Biverkningar

Patienter som behandlats med Lumigan upplevde en bieffekt av tjockare, mörkare och fylligare ögonfransar. Vissa patienter med nötbruna ögon upplevt en ökning i irispigmentering, som orsakade permanenta mörkare ögonfärg och mörkfärgning av huden runt ögonlocken. Andra biverkningar är torrhet, inflammation och klåda i ögonen.

Nya Discovery

Med upptäckten att Lumigan stimulerar ögonfransväxt började allergen, Inc. , ett läkemedelsbolag baserat i Irvine, Kalifornien, studera effektiviteten i bimatoprost i behandlingen av hypotrikos, brist på hår av ögonfransarna.

Latisse

Under 2008 godkände FDA Allergen nya receptbelagt läkemedel Latisse för behandling av hypotrikos. Enligt allergen ökar Latisse "ögonfrans framträdande såsom ökad längd, tjocklek och mörker av ögonfransar. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.