säkerheten för en nervblockad för migrän

Nervblockader minska migrän smärta genom att paralysera nerver i huvud och hals. När nerver är förlamad, kan de inte sända någon smärtsignaler till hjärnan. Detta resulterar i färre migrän. Nervblockader har visat sig vara säkra

Betydelse

Migrän är en smärtsam neurologisk sjukdom som drabbar cirka 12 procent av befolkningen. Fyra procent av befolkningen lider av kronisk migrän.

Occipital nervblockad

occipital nervblockader (Stockholmsbörsen) innebär injektion narkosmedel i occipitala nerv som ligger i bakhuvudet. En studie från 2008 av doktor William Young och hans kollegor, som publicerades i en 2008 av tidskriften "Headache" fann att 64 procent av patienterna hade sin migrän smärta minska i fem minuter efter injektionen.

Botox

Botox, som är en förkortning av botulinumtoxin typ A, kan användas för att förebygga migrän. Botox kan ta flera dagar för att arbeta och sedan paralyserar nerverna i cirka tre månader.

ÖNB Säkerhet

Enligt Young, skallbenet nervblockader är "utomordentligt" säkert. Det finns en chans att någon hamnar i en reversibel koma om skallen felen finns.

Botox Säkerhet

Botox injektioner är också mycket säker. En studie från 2008 av Dr Frederick Freitag och hans kollegor, i en 2008 frågan om "Headache", rapporterade inga allvarliga biverkningar av Botox injektioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.