biverkningar av piracetam

Piracetam påverkar många aspekter av hjärnans funktion. Drogen används ofta för att kontrollera vanligaste symtomen på åldrande, t. ex. demens, minnesförlust och stroke återhämtning. Men är det läkemedel används också i yngre patienter som lider av kramper och andra störningar. Medan någon medicin kan vara riskabelt, har piracetam en lägre rapporterade förekomsten av allvarliga biverkningar än många konkurrerande läkemedel. Men komplikationer är möjligt, och användarna av detta läkemedel bör vara medvetna om riskerna

Funktion

Det centrala nervsystemet är ett komplext biologiskt system med olika och långtgående konsekvenser i hela kroppen, inklusive matsmältning, humör, muskelaktivitet och energi. Eftersom Piracetam interagerar direkt med centrala nervsystemet att kontrollera hjärnans aktivitet, biverkningar kan uppträda hos en mängd olika sätt. Det är viktigt att erkänna denna möjlighet när du tar något läkemedel som fungerar på den här delen av kroppen.

Ångest

En av de vanligaste biverkningarna som rapporterats från Piracetam är förhöjd ångest i dess olika former, bland nervositet, agitation eller rastlöshet. Graden av denna reaktion kan bero på andra faktorer personlighet, liksom andra läkemedel som intas som kan påverka personligheten. Om ångesten inte förbättras och når utmanande nivåer, diskutera detta problem med en läkare.

Sleep

grund av den komplexa sätt på vilket piracetam verkar, de flesta patienter upplever en störning i deras sömnvanor. Men omfattningen av detta problem i stor utsträckning varierar, och vissa är lättad av det nya sömnmönster. Å ena sidan kan piracetam orsaka dåsighet och försämra förmågan att köra bil och slutföra andra uppgifter. Precis som dock sannolikt är sömnlöshet. I kombination med fördelarna av piracetam, vissa patienter att hitta de kan njuta av livet på mindre sömn och är glada av denna biverkan.

Viktökning

Många läkemedel som påverkar hjärnans aktivitet, humör eller personlighet ha en effekt på kroppsvikt , är och piracetam inget undantag. En måttlig ökning av kroppsvikt kan förväntas och är inte alarmerande. Mer betydande förändringar bör rapporteras till den förskrivande läkaren. Som med någon form av viktökning, är en riktig kost viktigt att se till villkoret inte förlora kontrollen.

Särskilda fall

De biverkningar av piracetam kan förändras avsevärt när läkemedlet administreras på ett okonventionellt sätt . Höga doser av piracetam eller användning av piracetam hos patienter med vissa bakomliggande sjukdomar kan orsaka komplikationer annars ovanligt i den allmänna befolkningen. En studie från 1996 upptäckte att höga doser av Piracetam kan leda till allvarliga problem i blodflödet. Detta är av ännu större notera hos patienter som även tar läkemedel mot andra blodsjukdomar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.