Vad kan du göra för en migrän när man är gravid & kan inte ta något?

Det är möjligt att behandla migrän under graviditeten, och några av de åtgärder som kan ge lindring kan potentiellt hindra en huvudvärk helt och hållet, om det görs regelbundet. Men det är viktigt att kontakta din vårdgivare om du har svår migrän, huvudvärk som varar längre än några timmar, en huvudvärk plus feber eller huvudvärk som påverkar din syn

Medicinering

Rådgör med din läkare först, men paracetamol ofta kan godtas smärtlindring under graviditeten. Ta ingenting som innehåller acetylsalicylsyra, om inte din läkare uttryckligen ordinerar det

Relief

för att lindra symptomen av en migrän, dricka mycket vatten (särskilt om du har kräkts, för att förhindra uttorkning). Vila i ett mörkt, tyst rum, använd kalla kompresser och is förpackningar på din panna, på baksidan av din nacke eller hårbotten (var du hitta de mest lättnad), ta en kall dusch, och att behandla illamående, försök salta kex och ingefära ale.

Hydroterapi

Din kropp skickar blod till varma delar av kroppen som blir kall, så doppa fötterna i ett badkar fyllt med vrist-djupt kallt vatten kommer att dra blod från din bultande huvud till fötterna. Alternativt kan du försöka med "våt strumpa behandling. " Du behöver ett par tunna bomullsstrumpor, ett par tjocka ull strumpor, en skål med isvatten, och ett varmt fotbad eller vanligt bad. Blötlägg fötterna (eller hela kroppen) i ett varmt bad i fem till 10 minuter. Blötlägg tunna bomullsstrumpor i isvatten och sedan vrida dem så att de är kalla och våta, men inte droppande. Lägg den kalla, våta strumpor på fötterna. Sätt torr ull strumpor över den våta strumpor. Ligg ner under en filt, eller krypa i säng. Du kan göra detta för en tupplur eller över natten.

Relax

Ta dig tid att koppla av kan hjälpa till att förebygga migrän, och vissa avslappningsteknik (inklusive yoga och meditation) kan ge lindring om du får en. Spendera lite tid varje dag göra något som lugnar och slappnar dig. Prova yoga, meditation, lyssna på musik, läsa en bok eller bara ta en stund att sträcka ut på en soffa eller säng i ett tyst rum.

Massage och akupunktur

Om du regelbundet lider av migrän när du är inte gravid, och du vet antingen massage eller akupunktur ge lindring, kan det vara värt schemaläggning regelbunden massage eller utnämningar akupunktur under graviditeten. Dessa tekniker är förebyggande, men kan också ge lindring under ett pågående migrän.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.