Alkohol och Gerd

Gastrointenstinal refluxsjukdom eller GERD är ett medicinskt tillstånd där syra från magen läcker in i matstrupen och orsakar smärta. Om du lider av GERD, minska mängden alkohol du dricker kan bidra till att kontrollera dina symtom

Biverkningar av Alkohol

Alkohol slappnar de muskler som håller syra i magen, stör sammandragningar i matstrupen att stöd svälja och ökar mängden syra som produceras i magen, förklarar de amerikanska Halsbränna Alliance.

resultat

På grund av alkoholens effekter på magen, dricka alkohol har potential att förvärra graden av GERD symtom som smärta, en sur smak i munnen, hosta och svårigheter att svälja.

Clinical Evidence

A 2008 studie som genomförts vid Yokohama City University School of Medicine i Japan och publicerades i BMC Gastroenterology Journal visade att svårighetsgraden symptom på GERD hos manliga deltagarna i studien ökas proportionellt med hur mycket alkohol de konsumerade. Med andra ord, ju mer alkohol männen drack blev värre deras symtom.

Expert Insight

National Alliance Halsbränna tyder på att du begränsa ditt intag av alkohol en till två drinkar, 12 till 16 oz. av vin, eller två till tre öl per dag för att minska symptom på GERD relaterade till alkohol. Mayo Clinic rekommenderar även att du undvika alkohol så mycket som möjligt om du lider av GERD.

Överväganden

Mat som pepparmynta, choklad, vitlök, lök och koffein ökar också symptom på GERD, rapporterar Mayo Clinic. Du kanske vill minska eller eliminera ditt intag av dessa livsmedel att ytterligare minska dina symtom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.