MR-undersökning av bihålorna sjukdom

MRI, eller magnetisk resonanstomografi, är en radiologisk undersökning som använder starka magneter och radiovågor. MRT utförs av röntgen tekniker och de detaljerade producerade genomsökningar tolkas av radiologer. Ta emot en MR-undersökning är smärtfri

Test

För en MRT i bihålorna ligger patienten på ett bord på rygg och glider bordet i MR maskinen. Patienten kommer att bli ombedd att stanna kvar mycket fortfarande.

Tolkning

En röntgen tekniker utför MRI, och filmerna från studien läses av radiologen.

Värde

CTS (datortomografi) är oftast mer värdefull än MRI för att diagnostisera de flesta sinus sjukdomar. Men om en läkare söker vissa villkor eller sjukdomar, kan MRT vara det bästa diagnostiska valet.

Symtom

En MRT av bihålor kan begäras av en läkare om patienten har onormal nasal dränering, upprepade blodiga näsor, förlust av lukt eller skada på sinus-området. Om en tidigare röntgen eller CT visade avvikande resultat, eller om patienten har kronisk nasala luftvägarna blockering och smärta, kan en MRT beställas för vidare studier.

Använder

MRI av sinus är användbara vid diagnostisering eller utesluta svampinfektioner i bihålorna och medverkan av mjuka vävnader. Bihåleinflammation, maligna tumörer och komplikationer inuti skallen finns andra skäl en läkare kan beställa en MRT i bihålorna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.