behandling och förebyggande av åderbråck

Åderbråck förekommer oftast i benen och fötterna. Venerna i benen måste pumpa blod tillbaka till hjärtat, som kräver det för att pumpa blodet uppåt mot gravitationen. För att göra detta, benet vener har ventiler som stänger av flödet av blod för att förhindra den från att samla tillbaka ner i benen. När dessa ventiler försvagas och pooler blod i venerna, de blir svullna och ibland smärtsamma

Hem Behandlingar

läkarmottagningen är den bästa platsen att hitta behandling av åderbråck, men du kan göra ändringar i livsstil som hjälper åderbråck och lindra smärta och obehag.
Träna dina ben och förbättra blodcirkulationen för att sakta ned tillståndet. Du kan hjälpa din blodflödet i benen genom att se till att du inte stå eller sitta i en ställning för länge. Om du arbetar vid ett skrivbord hela dagen, gå upp och flytta runt varje trettio minuter.
ner i vikt och minska trycket på benen när man går. En hälsosam kost eliminerar extra pounds och det hindrar svullnad när man skär ner på saltet. För mycket salt i kosten kan leda till ödem, eller svullnad av benen.
Prop benen upp under dagen för att öka blodflödet från benen. Om du har möjlighet att lyfta benen under dagen, kan detta bromsa åderbråck utveckling.

Medicinsk behandling

Diskutera med din läkare alternativen för att ta bort obekväma åderbråck. Ett antal alternativ finns för dig och den du använder beror på hur allvarligt tillståndet.
Läkaren utför en scleroterapi förfarande genom att injicera en lösning som förstör åderbråck genom försegling dem och förhindra blodflödet. Venerna blekna så småningom bort med en behandling, men det kan finnas större vener som kräver mer än en injektion.
Laserbehandling finns ett alternativ om du har mindre åderbråck eller vener spindel. Denna behandling är effektiv för små spindel vener i ansiktet.
Vein strippa bort dina åderbråck genom ett snitt som läkaren gör i benet. Behandlingen är ett öppenvården förfarandet och du kan gå hem direkt efter ingreppet.

Förebyggande

Det får inte finnas sätt att förebygga åderbråck hos vissa patienter, t. ex. i samband med graviditet vener, men om du har risk faktor såsom ålder, kön och genetik, kan du göra livsstilsförändringar som kan bromsa deras utveckling.
Fetma är en riskfaktor för åderbråck. Anta en ny hälsosam livsstil med motion och en balanserad kost för att undvika sjukdomen. Om jobbet kräver mycket stående, se till att flytta runt och förhindra sittande eller stående i en position under en längre tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.