hur dammkvalster bevis ditt hem

Om medlemmar i din familj lider av allergi, hittar du det nödvändigt att dammkvalster bevis ditt hem så gott du kan. Dammkvalster kan vara extremt små, men de är en stor bidragsgivare till astma och allergier. Även om det inte är möjligt att bli av med dessa skadedjur 100%, det finns många steg du kan vidta redan nu att på allvar minska antalet dammkvalster i ditt hem, och hjälpa till att förbättra allas allergisymtom
1.
Byt ut din matta.

Eftersom mattan är en idealisk plats för dammkvalster att leva, överväga att byta till hårda eller linoleumgolv. Om inte det ett alternativ för dig, vakuum minst varje vecka, och använda en dammsugare som ett högeffektivt partikelfilter (HEPA) filter.
2.
Dammkvalster bevis dina sängkläder .

Ett obehagligt faktum är att majoriteten av dammkvalster i hemmet bor i madrassen. Du kan ta steg för att eliminera detta problem, men genom att investera i ett allergen-bevis madrass zipcover att skydda din madrass. Se sedan till att tvätta alla sängkläder en gång i veckan i mycket varmt (130-140 grader) vatten.
3.
Använd en avfuktare.

Dammkvalster blomstra i varma, fuktiga platser, så att använda en avfuktare kan vara ett bra drag för ditt hem. Syftar till att hålla luftfuktigheten i ditt hus på 50 procent, och temperaturen inte är högre än 70 grader. Även rena och /eller byt luftkonditionering och ugn filter månadsvis.
4.
Eliminera röran.

Clutter samlar damm, och samlar damm dessa oönskade dammkvalster . Så tidier ditt hem är, desto bättre. För prydnadssaker som absolut måste stanna ute, se till att rengöra dem från damm minst en gång i veckan.
5.
Hålla barnen "uppstoppade djur till ett minimum.

Barn naturligtvis älskar att krama och älska på uppstoppade djur . . . tyvärr stoppade leksaker är ett paradis för dammkvalster! Försök att inte ha för många uppstoppade djur i ditt barns rum och tvätta hans favoriter en gång i veckan i mycket hett vatten. Den bästa lösningen är dock att ersätta hans uppstoppade djur med allergivänlig versioner. . . Oroa dig inte, de gör även allergivänlig Musse Pigg. :)
* Se avsnittet Resurser, nedan, för mer information

tips och varningar


 • Om svåra allergier kvarstår, kontakta din läkare eller allergolog. för medicinering.
 • Om du ställer din varmvattenberedare till en högre inställning för att tvätta sängkläder och uppstoppade djur, vara noga med att följa barnen så de inte bränner sig!

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.