hur man identifierar vilken nerv kommer i kläm?

En klämmas nerv kan inträffa var som helst i kroppen och orsakas av tryck eller skada från omgivande ben, vävnad eller muskel. En klämmas nerv kan orsakas av skador, sjukdomar som artros eller jobb som kräver repetitiva rörelser. Resultatet av en klämd nerv är smärta, svaghet eller domningar. Nöp nerver behandlas med vila och medicinering och sjukdomssymtom lämnar normalt inom två till tre veckor. Din läkare diagnoser och lokaliserar din klämmas nerv
1.
Se din läkare när de upplever smärta i nedre delen av ryggen och svaghet eller domning gå ner ett eller båda benen. Läkaren diskuterar din smärta och tittar på din sjukdomshistoria.
2.
Läkaren order röntgenbilder av de områden som han misstänker kan ha en klämmas nerv. Röntgenbilder kan tas på din läkarmottagning eller ett sjukhus. Läkaren ser resultatet av röntgen.
3.
En MR eller CT kan beställas av din läkare för att se en mer detaljerad bild av komprimerade eller klämd nerv. Dessa skannar kan ges på sjukhus eller på en klinik som ger dessa typer av mätningar.
4.
Din läkare kan be dig att genomgå en undersökning nervledning. Elektroder placeras på huden på det smärtande området och små laddningar frigörs. Resultaten av testet avgöra om en nerv är klämd eller skadad.

Tips och varningar


 • Kontrollera med din sjukförsäkring och kontrollera att du omfattas av ett MR eller datortomografi som båda testerna är dyra. Din läkare kanske kan diagnostisera din klämmas nerv utan dessa tester om du inte omfattas av försäkringen.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.