naturlig behandling för sällskapsdjur njursten

De vanligaste anledningarna husdjur utveckla njursten är på grund av en olämplig kost. Njursten är egentligen inte stenar men mineralfyndigheter som ackumuleras över tiden inom njuren, vilket leder till obehag och svårigheter att urinera. Djurägare kan behandla njursten på flera sätt, till att börja med att förbättra sina husdjurs kost

Specialty kost

Specialiserade sällskapsdjur finns som upplöser kristaller mineralsalt. De är kornfria och låg fosforhalt. Vissa kan vara hög natriumhalt för att uppmuntra vattenförbrukning.

Tillgång till vatten

Se ditt husdjur har tillgång till massor av friskt dricksvatten. Dehydrering är en orsak till njursten.

Naturläkemedel

Många örter kan användas för att behandla eller lindra smärtan av njursten hos husdjur. Marshmallow root har smörjande och bakteriedödande egenskaper som skyddar och lugnar inflammation i urinvägarna. Dandelion är ett diuretikum ört och spelar en roll i avskaffandet av stenar och bakterier.

Tillägg

Tillägg för att behandla sällskapsdjur njursten inkluderar fiskolja, Vitamin B-komplex och vitamin C. De förhindrar stenbildning och är avgörande för att bibehålla en frisk urinvägarna. Tilläggen kan blandas med sällskapsdjur att göra det mer tilltalande.

Medicinsk behandling

Mest njursten villkor kräver inte operation och kan behandlas. Men svåra fall där smärtan är ihållande och innebär stora eller komplicerade stenar kan kräva kirurgi och andra typer av läkarvård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.