naturliga njure smärtlindring mat

Njurarna ge en kritisk funktion i våra kroppar genom att filtrera ca 200 liter blod per dag för att ta bort ca 2 liter av avfall, i genomsnitt. Som med alla komplexa organ, finns det många saker som kan gå fel i njurarna och orsaka njure smärta, inklusive inflammation, giftiga uppbyggd och stenar. Även om alla kronisk eller svår smärta bör undersökas av en läkare, det finns flera livsmedel läkemedel som är kända för att bistå med njursmärtor

Cranberries

Tranbär och tranbärsjuice har länge varit känt för att bistå med urinvägsinfektioner, och är mycket hälsosam för njurarna också. Tranbär kan höja surhetsgrad på din urin, som sedan gör det möjligt att döda bakterier i urinvägarna, urinblåsa och njure, kroppen då spolar ut det. Tranbär kan också vara mycket användbart när man löser njursten. Om du dricker tranbärsjuice, se till att det är ren och osötad slag.

Vattenmelon

Som dricka mycket vatten är det viktigt att njure hälsa, inte helt oväntat den höga vattenhalten i vattenmelon är den en utmärkt naturlig mat bistå njurfunktion. Vattenmelon är mest effektiv när den äts av sig själv så att det passerar genom ditt system snabbt, och är en av de säkraste diuretika. Vattenmelon frön kan användas för att bilda ett te som kan stimulera njurarna och hjälpa till att bryta upp njursten.

Druvor och selleri

både druvor och selleri är användbara inte bara hjälpa till med befintliga njure krämpor, men också som en förebyggande. Regelbundna selleri intag kan bidra till att förhindra uppkomsten av njursten för dem som är utsatta för dem, och vindruvor är både rik på vatten och och låg albumin och natriumklorid, som kan bidra till njurproblem. Göra dem både en stapelvara i kosten för att främja sunda njurfunktion.

Röd paprika

röd paprika innehåller lykopen, en antioxidant som kan skydda mot cancer. De är också mycket rik på vitamin A, B-6, C och folsyra, som alla är bra för hela kroppen samt njurarna. De är låga i kalium, som alltid är att föredra när de upplever problem med njurarna.

Äggvitor

äggvita är en fantastisk proteinkälla, utan fosfor som finns i andra proteinkällor som t. ex. äggulor eller rött kött. De innehåller också alla de essentiella aminosyror. Äggvita är en hälsosam tillägg till tonfisk eller trädgård sallad och kan hjälpa dina njurar hålla sig frisk och undvika njure smärta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.