sätt att fördröja min axel operation

Shoulder kirurgi är vanligtvis rekommenderas när du har en överanvändning skada eller en skada som orsakas av trauma. Tiden för operation kommer när din skuldra är så allvarlig att det stör dina dagliga aktiviteter. Du kanske vill fördröja operation på grund av kostnader och behovet av att ta ledigt från arbetet för återhämtning och rehabilitering. Det finns några åtgärder du kan vidta för att lindra symtom på din axelskada och hjälpa dröjsmål kirurgi

ursprungliga strategi

När man får höra att det enda effektiva behandlingsalternativ för din skada är operation, bör du omedelbart vidta åtgärder för att undvika eventuella aktiviteter som kommer att förvärra din axel. Vila axeln så mycket som möjligt och planera för att undvika overhead uppnå eller skärande verksamhet såsom nitning eller trä hackning. Over-the-counter antiinflammatoriska läkemedel, tas som regisserade, hjälper till att lindra smärtan. Använd is och värmebehandling några gånger om dagen för att minska eventuella svullnad och hålla axeln blir stel.

Motion den Shoulder

Svag utövar din skadade axel kommer att hjälpa med mobility management och kan ge dig möjlighet att förlänga kirurgi datum. När du kontrollera smärtan med vila och medicinering kan du gradvis genomföra ett sjukgymnastik-program av ljus stretching och styrkeövningar. En sjukgymnast kan föreslå rätt sträcker och övningar för just din skada. Denna rutin kommer att behöva följas upp dagligen och följs i flera veckor för att bli framgångsrik. Som axeln börjar bli starkare, kanske du upptäcker att din skada hanterbart nog att fördröja kirurgi.

Överväganden

Du kanske vill överväga att ha en kortison injektion som en del av din smärta strategi. Kortison ger effekten att känna smärtfri och kan pågå i flera veckor. Även om detta i inte ett botemedel, får den tillåta dig att börja sjukgymnastik tidigare. När axeln förbättras, måste du vara försiktig när du lätt tillbaka till din normala verksamhet. Om du åter skada axeln, kan fördröja kirurgi inte vara ett alternativ.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.