vilka kosttillskott hjälp med gallring hår?

Gallring hår kan orsakas av en mängd olika facotrs däribland stress, sjukdom, genetik och obalanser hormon. För män, håravfall är ofta ett tecken på manligt håravfall, en genetisk sjukdom som bäst behandlas med din läkare hjälpa. Kvinnor upplever ofta håravfall som ett resultat av hårstyling, graviditet, allmän livet stress, obalanser hormon och bantning. Under dessa omständigheter kan ta rätt kosttillskott hjälp stoppa och vända gallring processen

Iron

järnbrist kan orsaka en kvinnas kropp sluta producera hår helt och hållet tills hennes järnnivåer är tillbaka till det normala. Den normala Ömsningen blir mer uttalad eftersom ny hårväxt har stannat och gamla hårstrån kastas i förtid i vilofasen, vilket leder till att de skjul tidigare.

Enligt Merck Online Medicinska biblioteket, är menstruationen den vanligaste orsaken till järnbrist hos premenopausala kvinnor. Järnbrist kan enkelt justeras med en järntabletter, i extrema fall läkare kan rekommendera 50 milligram dagligen tills håret är tillbaka till det normala --- i huvudsak i två till tre månader.

C-vitamin

Vitamin C har varit mycket bjudet för sin roll för att skydda cellerna från skador av fria radikaler, de biprodukter från normal cell aktivitet som är skadliga för övrigt friska celler. C-vitamin är också en nödvändig komponent i kroppens förmåga att skapa och reparera hud, ben och bindväv. För människor som lider av järnbrist, hjälper vitamin C kroppen att ta upp järn från tillägg och järnrik mat som spenat, bönor och nötkött. Minst 100 mg C-vitamin bör tas med järntillskott.

Zink

Zink har blivit förknippad med att förebygga eller bota en förkylning på grund av dess användning i drugstore kallt läkemedel. Zink är dock ett mineral som finns i många system i hela kroppen och är nödvändigt för frisk hud och hår. Zink är inte skapat av kroppen och skall erhållas genom kost och kosttillskott. Symtom på en zinkbrist innefattar tröghet, aptitlöshet och håravfall. 30 milligram zink dagligen kan hjälpa till med håravfall.

Biotin och andra B-vitaminer

Biotin är en av flera B-vitaminer tros ha samband med många av kroppens funktioner såsom ämnesomsättning, bildningen av röda blodkroppar och hårväxt. Symtom på biotinbrist inkluderar sköra naglar och hår. Den medicinska samfundet har inte nått enighet om en rekommenderad dos för att bekämpa biotinbrist, men har enskilda läkare rekommenderade doser mellan 10 till 30 mg, och USA rekommenderade dagliga intaget är 300 mikrogram dagligen

Överväganden

gallring. hår kan vara en tidig indikator av flera stora sjukdomar, däribland diabetes och lupus. Om du upplever en längre hår gallring eller förlust, bör du uppsöka sjukvård. En daglig multivitamintillskott kommer att ge USA rekommenderade dagliga intaget av flesta av de vitaminer och mineralämnen som avses i denna artikel. Diskutera dina kompletterande behandling med din läkare innan du tar doser som överskrider RDA, att säkerställa att dessa doser inte kommer att störa eller negativt interagera med alla receptbelagda mediciner du tar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.