Hur kan jag hjälpa någon som gick igenom drog återfall?

En av de mest hjärtskärande erfarenheter en person kan gå igenom är att titta på en vän återfall tillbaka till missbrukar droger eller alkohol. Det tvingar dig att fatta svåra beslut som kan sätta din vänskap med personen i fara, även om du bara är orolig för hennes välbefinnande. Om du har en vän som nyligen fick återfall, försöker så hårt du kan för att hålla huvudet. Det finns åtgärder som du kan göra för att hjälpa din vän i slutändan ur denna svåra tid

Har Talk

En säkerhet måste du ställs inför när en vän återfall är att du inte kan sitta overksamma vara medan din vän går tillbaka ner en farlig väg. Du kommer att behöva konfrontera honom om det. Börja med att bilda en plan för vad du vill säga och när du vill säga det. Kom ihåg att du måste vara så stödjande som möjligt, så välj en tid när denna svåra diskussion kommer lättast. Gör det inte när han är hög eller bakfull, eller ens på dåligt humör. Låt samtalet att ske naturligt, och anta en omtänksam ton. Vara så ärlig som möjligt, även om du känner dig frustrerad eller arg, men visar honom med dina ord, inte med din röst.

Förstå Relapse

När en person återfall är det för att djupa kemiska och psykologiska behov har kommit till ytan. Ibland är spänningen i att oroa dig för ett återfall så stor, kommer din vän vill återfall bara för att känna sig lättad av stress. Det är dock en vän som återfall beväpnade med kunskap om hennes ursprungliga återhämtning. Påminn henne om hur underbart det kändes att vara drogfri, och förstärka hur stolta ni är, att hon höll ut så länge. Inte skydda henne från konsekvenserna av hennes återfall eller försöka kontrollera hennes narkotikamissbruk --- Det är hennes hantera --- utan snarare visa henne en frisk, glad livsstil utanför drogmissbruk.

Vara stödjande

pratar bara till en person en gång visar inte att du stödjer honom i hans fortsatt återhämtning. Hans återfall visar att han kan bli drogfri, och du bör även behandla honom som sådan. Hjälp honom att påminna om olika skäl till varför återhämtningen var så viktigt för honom, och säga honom alla de sätt sluta förändrat honom till det bättre. Inte grävling din vän flera gånger, eftersom han kan bli fientliga och ovilliga att lyssna på dig. Å andra sidan, gå den fina gränsen mellan skuld-utlösning honom och ger honom genom att inte föra upp ämnet. Du godkänner inte, och han borde veta det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.