Hur man testar nära perifera seendet

Dina ögon är kapabla att uppfatta föremål från olika vinklar. Din centrala seendet gör att du kan se vad som finns framför dig. Med perifera seendet kan dina ögon se bilder som upptäcks vid sidan av dig. Till exempel kan när man kör dina ögon hjälpa dig att se när en bil närmar sig att vid sidan av dig. Förlusten av det perifera seendet kan resultera i komplikationer såsom tunnelseende, där din vision är begränsad till djupet av att titta genom en tunnel. Det är därför testa funktionaliteten i det perifera seendet är viktigt.

test på ögonen


1
Diskutera med din optiker om du har börjat känna av någon synstörningar. Detta kommer att hjälpa din optometrist när de utför tester på din vision.
2.
Genomgå en visuell synundersökning. Det här testet inte bara undersöker vad som ses framför dig, men också tester det perifera seendet.
3.
Vid granskningen, hålla ett öga som slutna enligt din optiker. Enligt Merck Manuals, håll ögonen på din optometrist ansikte under granskningen. Tala om för din optiker när du upptäcker hans finger när han rör sig fingret åt sidorna av ansiktet och upp och ner.
4.
Emot ytterligare tester om din optiker misstänker skada på din perifera vision. Andra tester kan inkludera perimetri testning, som undersöker ditt perifera synfält.
5.
Fråga din optiker vilken form av perimetri examen du kommer att genomgå eftersom det finns flera former. Generellt kommer du vara skyldiga att hakan i en liten skål. Enligt All About Vision, är ljus blixtrade på sidorna av ögonen för att fastställa omfattningen av förlusten i det perifera seendet.

tips och varningar


 • Få rutin synundersökningar för att upptäcka eventuella visuella problem. Tidig upptäckt kan bidra till att minska utvecklingen av ögonsjukdomar.
 • Undvik inte synundersökningar, eftersom detta kommer att förhindra detektion av tidig ögonsjukdomar.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.