Vad händer om en finfördelade handled fraktur inte läker?

En finfördelade handled fraktur är en där benet är brutet i mer än två stycken, eller har sönder. Denna typ av brott komplicerar behandlingen. Brottet kommer att läka så småningom, men det kan ta mer än ett år och kan kräva operation och sjukgymnastik

Wrist Fracture Basics

handledsfrakturer brukar drabba de större av de två underarm ben, radien, men kan också påverka de mindre ben, ulna. Om du sträckte ut armarna för att fånga din kropp under en framåt hösten, eller var en allvarligare olycka, kan du ha slutat med ett finfördelat fraktur.

Splint och Cast Behandling

Även i fråga om en finfördelade fraktur, om bitarna är väl anpassade och har inte brutit igenom huden, bettskena, följt av en gjuten, kan göra susen. Även om omställning är nödvändig, kan läkaren försöka göra det utan att behöva göra ett snitt.

Tallrikar, skruvar och pluggar

Även om varje handled fraktur är olika, kommer plattor och skruvar (eller pinnar) endast användas om benet inte är uppdelat i för många bitar. En allvarlig fraktur sannolikt kräver en extern fixator (se nästa avsnitt), eller en kombination av tallrikar och en fixator, för att hålla ihop.

Yttre Fixator

En finfördelade handled fraktur kan kräva en enhet som kallas en extern fixator . Detta är en enhet som skall fastställas av metallstift genom huden och in i benet (det sitter på utsidan av armen). Det tas bort i ungefär 6-8 veckor, varefter bettskena kan behövas. )

Längd Recovery

Inledande återhämtning kan ta månader, och fullständig återhämtning kan ta ett år eller mer. Ibland sjukgymnastik används för att hjälpa till med läkningsprocessen och för att minska smärta och stelhet. Om allt annat misslyckas, får alternativa behandlingar eller ytterligare kirurgi behövas.

Komplikationer

Det kan vara smärta, särskilt i de första dagarna, kanske så ett recept smärtstillande behövas. Om du vill återuppta regelbundna aktiviteter tidigare än din läkare säger, kan du långsam läkning eller reinjure handleden. Artrit och begränsade rörelser är också möjliga resultat, men kan undvikas med sjukgymnastik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.