Vad händer om en person har hypokalcemi?

Hypokalcemi är en elektrolyt störning som kännetecknas av låga nivåer av kalcium i blodet. Symptomen kan variera från mild till allvarlig, och detta villkor kan vara en indikator på en rad medicinska problem

Orsaker

Vanliga orsaker är bisköldkörteln fel, vitamin D brist, och för mycket eller för lite magnesium, ett mineral kroppen behöver för att bearbeta kalcium. Hypokalcemi kan också vara en komplikation av lever-och njursjukdomar, ätstörningar, alkoholism, pankreatit, och hos spädbarn, prematuritet och låg födelsevikt.

Mild manifestationer

Tecken som du har hypokalcemi kan inkludera förnimmelser av domningar eller stickningar, torr eller grova hud, naglar och hår, psoriasis, muskelkramper, andnöd, muskelkramper eller ryckningar, och depression eller irritabilitet.

allvarliga manifestationer

Svår hypokalcemi kan leda till högt blodtryck, oregelbunden hjärtrytm, krampanfall, hallucinationer och demens, hjärtattacker, och även död. De tillstånd som orsakar den låga halter kalcium, dock ofta som farliga och dödliga som hypokalcemi sig.

Behandlingar

Beroende på orsaken till ditt hypokalcemi, din läkare kan behandla det med infusioner av elektrolyt tillskott, vitamin D eller kalcium. Om villkoret beror på hypoparatyreoidism, du kanske ta hormonbehandling för livet.

Specialister

eftersom orsakerna är många och komplicerade, det kan ta samråd med flera specialister, utöver din primära målet läkare, att komma fram till en effektiv behandling plan. Till exempel kan du behöva se en endokrinolog, invärtesmedicinare, en vaskulär specialist och en näringsterapeut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.