bältros lesion behandling

Bältros händer på grund av en reaktivering av vattkoppor virus (varicella zoster-virus, eller VZV) i en nervcell. När detta inträffar, smärta och ett utslag med blåsor utvecklas. Ett antal olika behandlingsstrategier som används för att behandla denna sjukdom

Diagnos

Innan behandling av bältros börjar, diagnos av läkare är nödvändig. Enligt Mayo Clinic, är en diagnos som normalt uppnås baserat på symptomen av smärta och utslag i ett band runt midsection eller huvudet på ena sidan av kroppen.

viktigaste behandlingen

Den största delen av behandling av bältros är administration av antivirala läkemedel (aciklovir, valacyclovir eller famciklovir) och kortikosteroider, enligt American Academy of Family Physicians (AAFP). Antivirala läkemedel riktar sig mot viruset, medan kortikosteroider minskar inflammation i den drabbade nerven.

Smärta

Den smärtsamma hudutslag av bältros kan behandlas med antingen över disk eller receptbelagda smärtstillande medel, beroende på graden av smärta, enligt AAFP.

Aktuell Relief

Att behandla sår på plats, kan aktuella capsaicin och lidokain användas. Enligt AAFP bör lidokain användas medan lesioner är fortfarande aktiva, capsaicin inte bör användas förrän skador har börjat läka

tänka

läkemedel ska användas endast i enlighet med tillverkarens och läkarens anvisningar. .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.