behandling läkemedel mot perifer neuropati

Perifer neuropati är ett tillstånd som orsakar smärta och domningar i händer och fötter. Den vanligaste orsaken är diabetes, men det kan också vara följden av skador, infektioner och exponering av toxiner. Behandlingen är främst inriktad på att lindra symptomen

vanliga läkemedel

Om over-the-counter smärtstillande är inte effektiv mot perifer neuropati. får ett recept smärtstillande som kodein förskrivas. Lidokain fläckar kan också tillämpas på det smärtande området.

biverkningar

Den vanligaste biverkningarna av receptbelagda smärtstillande medel är illamående, yrsel och dåsighet. Långvarig användning kan orsaka beroende. Lidokain plåster kan orsaka en mild utslag på applikationsstället.

Andra läkemedel

anfallsskydd mediciner och vissa antidepressiva, såsom duloxetin (Cymbalta) och amitriptylin, kan föreskrivas i låga doser för att behandla perifer neuropati. Läkemedel som hämmar immunsystemet kan också förskrivas i vissa fall.

Alternativa terapier

Alternativ till läkemedelsbehandling omfatta livsstilsförändringar för att undvika gifter och öka muskelstyrkan, liksom läkare och övervakat regimer motion.

behandla bakomliggande orsaker

I vissa fall kan medicinering också användas för att behandla de bakomliggande orsakerna till perifer neuropati. Antibiotika används för att bota infektioner, och andra droger kan användas för att behandla hormonella obalanser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.