enkla sättet att infoga kontakter

Oavsett om du är det första gången användare av kontaktlinser eller du har använt dem i flera år, vet du förmodligen att sätta i kontakter kan vara tidskrävande och svårt. Bara en slip och säcken i ögat kan orsaka mindre irritation. Genom att ta det lugnt och veta vad du gör, kan du enkelt infoga kontaktlinser

Förberedelser

Först prep kontakter, händerna och ytan du arbetar med. Rengör området du arbetar runt eller arbete under en ren handduk, ifall du släpper dina kontakter. Tvätta händerna med varmt vatten och antibakteriell tvål. Detta kommer att förhindra spridning av bakterier och bakterier från dina händer till dina ögon. Undvik att röra något och låt händerna lufttorka. Använd kontakta lösning att rengöra dina kontakter så att de inte känner sig smutsiga. Ha en spegel, och helst en förstorad spegel så att du kan bättre se vad du gör.

Placering

IIF du obekväm eller oerfarna, öva att röra ögat. När du är redo, plocka upp rätt kontaktlins med höger pekfinger. Var noga med att inte skiva eller repa objektivet med nageln. Bara har en kontakt ut på en gång så du inte blir förvirrad.

Face en spegel. Att hålla linsen balanserade på spetsen av fingret, använd långfingret på höger hand för att dra ner det undre ögonlocket och anpassa kontakt med det högra ögat. Ta hakan ner mot bröstet så att dina ögon ser upp mot spegeln. Rikta objektivet skall placeras rakt ovanför det nedre ögonlocket i ögat, och tryck försiktigt för ögat, se till att det behåller sin form. Du kanske måste blinka några gånger för att anpassa kontakt med din iris. Om kontakten rynkor när du trycker den till ögat, den hoppar tillbaka i form och rena det, och sedan försöka på nytt. Kontrollera att linsen är inte inifrån och ut. Om linsen liknar en skål med runda kanter, är kontakten i rätt läge. Om linsen kanterna likna en tallrik med kanter början att platta, är linspositionen felaktig.
Gör samma sak för vänster öga, men med vänster hand. När du är klar med vänster öga, rensa ut kontakten fallet med hett vatten och fyll den med ny lösning.

Med hjälp av en spegel är särskilt användbart när du sätter kontakter, men så småningom kommer du inte behöver en. Övning ger färdighet, så fortsätta att försöka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.