glukoskontroll sjukdom

Glukos är den viktigaste källan till bränsle för kroppen, och American Diabetes Association uppskattar att 7,8 procent av USA: s befolkning har svårt att kontrollera blodsockernivån. Miljontals är odiagnostiserade

Typer

fyra huvudsakliga typer av störningar glukoskontroll finns. Diabetes inträffar med ovan normala blodsockernivåer och omfattar typ I (som uppträder i barndomen), typ II (som är den vanligaste) och graviditetsdiabetes (som finns i vissa graviditeter). Den fjärde blodsockerkontroll sjukdom, hypoglykemi, kan inträffa hos icke-diabetiker och omfattar onormalt låga blodsockernivåer.

Så fungerar det

matsmältningssystemet bryter ner socker och stärkelse i maten vi äter och omvandlar den till glukos. Insulin, som behövs för kroppen att använda glukos för energi, tar socker från blodet in i cellerna.

Symtom

I och II symtom diabetes är frekvent urinering, ovanlig törst, viktminskning, extrem hunger, trötthet och irritabilitet. Typ II även täta infektioner, dimsyn, långsamma-till-läka sår eller blåmärken, stickningar eller domningar i händer och fötter, och återkommande hud, tuggummi, eller infektioner i urinblåsan. Hypoglykemi tecken är skakningar, nervositet, svettningar, yrsel, förvirring, ångest och svaghet.

Diagnos

En läkare kommer för tester för att mäta blodsockret efter fasta eller efter två timmar efter patientens förbrukning av en glukos dryck. Om test avkastning positivt kommer en bekräftelse test troligen göras.

Behandling

rätt kost, motion, frekvent kontroll av blodsockernivåerna, upprätthålla munhälsan och vissa perorala läkemedel är nyckeln till att hålla friska.

Varning

Vänster obehandlade, högt blodsocker kan skada dina ögon , njurar, nerver eller hjärta. Obehandlad hypoglykemi kan leda till medvetslöshet eller till och med koma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.