hur är PERONEAL neuropati behandlas?

Smärta

PERONEAL neuropati kan vara smärtsamt, men lyckligtvis finns det många alternativ för behandling av smärta. Icke-medicinska alternativ är is och värme behandling.
Du kan ansöka is och värme alternativt för högst 15 till 20 minuter per session flera gånger per dag. Applicera inte is eller värme längre tid än så, eftersom du kan uppleva hudskador till följd av nedsatt känsel från nervskador. Du kan också prova over-the-counter capsaicin grädde eller lidokain, som tillämpas lokalt för smärtlindring.
Det finns också receptfria läkemedel, t. ex. acetylsalicylsyra eller ibuprofen, som är effektiva, som är opioider, läkemedel mot epilepsi och selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI). Var noga med att fråga din läkare om eventuella biverkningar, samt läkemedelsinteraktioner. Du kan också be din läkare om injektioner av kortikosteroider, vilket kan bidra till att lindra inflammationen.

Ortopedisk hjälp

Om din PERONEAL neuropati är inte tillräckligt allvarlig för att kräva kirurgi, kan ortopediska hjälpmedel hjälpa din rörlighet medan du återhämtar dig. (Din läkare kommer att hjälpa dig att avgöra om du skall opereras. ) När du inte vila bort av dina fötter, bära ett stödbandage eller skena runt fotleden och foten. Men kom ihåg att stag eller skena bör aldrig bäras hårt nog för att begränsa blodcirkulationen. Du kan också prova att bära en ortopedisk sko. Om du fortfarande har problem att gå, se en sjukgymnast. Han kan hjälpa dig att behålla din rörelseomfång med särskilda övningar och stretching.

Kirurgiska ingrepp

Enligt Medline Plus, måste du överväga kirurgiskt alternativ om din läkare beslutar att du upplever degeneration av nerven axon. Du kan också överväga kirurgi Om symtomen förvärras eller om du har problem med rörligheten. Den NYU Medical Center visar att man inte bör vänta alltför länge med att genomgå en operation om din nervskador är svår, eftersom prognosen blir dålig om du väntar. Din kirurg kommer att diskutera det bästa kirurgiska alternativet för ditt tillstånd. Ett sådant alternativ är en sena överföring, vilket är en procedur som återansluter en sena som deltar i foten rörelse. Detta kommer att hjälpa till att lösa droppfot (en vanlig komplikation rörlighet av PERONEAL neuropati). Om din neuropati orsakas av tryck på nerven kan kirurgisk dekompression hjälpa till att lindra det trycket. Oavsett vilket kirurgiskt ingrepp som är bäst för din sjukdom, noga granska alla fördelar och risker med en operation med din läkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.