hur man extraherar manliga spermier

Det finns två procedurer som utförs av vårdpersonal för att extrahera manliga spermier. De är mese (mikrokirurgisk testikelcancer spermier extraktion) och TESE (testikelcancer spermier extraktion). Dessa två förfaranden är bara några av flera tjänster som erbjuds av urologiska specialister landet för att hjälpa par som annars inte har kunnat påbörja en graviditet på egen hand. Detta förfarande, som normalt används för att behandla män med azoospermi (lägre än normalt spermieproduktion), tar bort spermier direkt från en mans testiklar, och sedan använder den för att befrukta ett ägg väntar. Detta förfarande har en relativt hög framgång, vilket framgår av en färsk studie i Journal of Clinical Endokrinologi och metabolism, och ofta ger ett positivt slut på den smärtsamma resan genom manlig infertilitet
1.
På dagen att spermierna utvinning som ska göras, är en biopsi av testikelvävnad nödvändigt. Detta sker vanligtvis med ett litet snitt på vardera sidan av pungen och används för att hitta var de mest aktiva testikelcancer spermier.
2.
Om Mese förfarandet utförs i huvudsak en tubuli kommer att öppnas genom mikroskopisk kirurgi och SÄDESVÄTSKA samlas. Denna vätska tas sedan till ett laboratorium och bedömas för sin styrka. De mest livskraftiga spermierna separeras sedan och sprutas direkt in i en väntande, moget ägg. Oftast är Mese förfarandet reserverade för män som har gått igenom en vasektomi eller saknas deras sädesledare.
3.
TESE förfarande vanligtvis kommer att genomföras för män som har fått diagnosen azoospermi och liknar den Mese förfarandet. Den enda verkliga skillnaden i de två är att med mese, en biopsi av bitestiklarnas vävnaden själv utförs med hjälp av mikrokirurgisk utrustning. Mellan de två förfaranden, är det tänkt att Mese förfarandet har störst potential för framgång, eftersom den kan hitta den högsta kvantitet och bästa kvaliteten på spermierna finns tillgängliga.
4.
När tillräckligt sperma har tagits bort från testiklarna, är det då lämpligt bearbetas och vanligen direkt till IVF (in vitro fertilisering) laboratorium där det injiceras direkt in i väntande ägget via en procedur som kallas ICSI, eller intracytoclasmic spermieinjektion.

tips och varningar


 • Innan genomgår en TESE eller mese förfarande, många urologer tyder på att män avstå användning av cigaretter, alkohol eller andra droger i förväg. Vidare, för att öka lönsamheten hos de spermier så mycket som möjligt, med en folsyra flera veckor innan de genomgick den ena eller andra förfarandet är ofta användbart.
 • Mycket sällan kan intratesticular artär vara trasiga som ibland varit känt att kompromissa testikelcancer blodtillförsel. Denna händelse har oftast inträffat under en TESA förfarande, där spermierna inte utvunnits men sugs istället. Spermatic strävan är sällan erbjuds idag.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.