hur man kan planera för fullgörande av en PTB patient

Lungtuberkulos (PTB) orsakas av bakterien Mycobacterium tuberculosis. Sjukdomen sprids genom att andas in partiklar sprids i luften genom att smittade personer som nyser eller hostar. Behandla sjukdomen kräver medicinering och en eventuell vistelse på sjukhuset. Om du är en sjuksköterska eller vård utövare, är det viktigt att se till att din patienten förstår hur allvarlig hans sjukdom och accepterar ansvaret att ta hand om sig själv när han lämnar sjukhuset

Release Rutiner


1.
Enligt webbplatsen Medline Plus, som hälso-och sjukvårdspersonal, måste du rapportera till den lokala hälso- vård avdelning alla patienter som uppvisar tbc. TB är en smittsam sjukdom.
2.
Planera dina ansvarsfrihetsförfarandet för patienten dagar i förväg, så att du kan gå över planen med din patient och se till att han till fullo förstår vad som är nödvändiga för hans fortsatta behandling efter att han lämnar sjukhuset.
3.
Om din patient har familj, ge dem några instruktioner och information som behövs för vård av din patient. Detta kan omfatta information om mediciner patienten måste ta, alla andra behandlingar, kost och uppföljningsbesök. Innan ditt patienten lämnar, se till att han och hans familj förstå instruktioner för hans vård.
4.
Innan du släpper din patient, bedöma hur patienten andning. PTB kan orsaka andningssvårigheter, och det är viktigt att se till att din patienten kan andas på egen hand.
5.
Se till att innan din patient har lämnat sjukhuset, han har vidtagit alla nödvändiga mediciner. Om din patient fortfarande är smittsam, han kan inte lämna sjukhuset förrän sjukdomen finns och inte längre utgör en risk för andra.
6.
Ge din patient och hans familj en kopia av sin ansvarsfrihet plan. Förse familjen med all annan information som kan vara till nytta för patientens vård i hemmet.
7.
Se till att din patienten förstår att han kommer att behöva en uppföljande besök efter att han släpps från sjukhuset. Detta är nödvändigt för att säkerställa att din patient är klara och efter att ha släppts från sjukhuset.

Tips och varningar


 • Du kan inte släppa en patient med tuberkulos utan att meddela din lokala hälso-avdelning.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.