hur man läser en ultraljudsundersökning av levern

Ultraljud är en typ av bildbehandling som använder ljudvågor för att producera en bild. Denna teknik används i stor utsträckning för att fastställa medicinska tillstånd och stater, som skrumplever, hjärtsjukdomar och utvecklingen av graviditeten. Ultraljud är extremt noggranna som olika ekon bildar en skugga bild. För levern, är en ultraljudsundersökning av buken utförs
1.
Titta på bildskärm. En givare kommer att användas för att skanna kroppen. Det läggs på din bukhålan och skickar högfrekventa ljudvågor in i kroppen. Den lyssnar då för ekot att studsa vävnader och registrerar en bild på skärmen. Först, titta på bilden som en helhet, att få en uppfattning om hela området.
2.
Titta på specifika organ visar på skärmen. Du kommer att se inte bara levern utan också de organ som omger levern, inklusive njurar, tarmar och gallblåsa. Titta på levern nära håll. Du kommer att kunna undersöka den smärta ultraljud referenser och avvikelser som du är medveten om och undersöka skärmen för objekt som hindrar levern eller onormala utväxter på eller runt området av levern.
3.

Leta efter läge och orientering. Ultraljud läses från vänster till höger. Erkänna skillnaden mellan vätskor och fasta ämnen. En cysta är en vätskefylld blåsa. När en cysta har ingen skräp verkar det på skärmen som svart. När ljudvågor färdas genom vätskor, resultaten är ljusa och vita, skulle alltså en cysta fylld med vätska Visa som ljusa eller vita på skärmen, skapa din fasta ämnen och vätskor.
4.
Leta efter dålig bildkvalitet. När du reser genom fett och luft, inte producerar ljudvågorna inte en bildkvalitet. Levern är en blod-rik organ full av vätskor och bör finnas tydligt på skärmen. Du kan märka stenar eller förstoring av levern, eller en dålig bild läsning kan vara ett tecken på en patologi. Blodflödet kommer att erkännas av röda och blå signaler. Detta kallas kontinuerlig Doppler. I flertalet fall är röda blodkroppar rör sig mot dig och blå representerar blood på väg bort från dig.

tips och varningar


 • Be alltid din läkare för att förklara resultatet av din ultraljud.
 • Om du upplever smärta och lever symtom sjukdom , såsom gulsot, missfärgning av ögonvitorna eller mage uppblåsthet, boka ett besök med din läkare.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.