hur man räta en bruten näsa

Räta upp en bruten näsa är en typ av reposition, som utförs i en sluten sätt med instrument att förstå och manipulera ben tillbaka på plats genom huden, eller i en öppen kirurgi kallas en näsplastik. Stängt manipulation kan utföras av en erfaren läkare i ett kontor eller akutmottagning. En näsplastik är en komplicerad rekonstruktiv operation som utförs av en specialist för att uppnå individuella kosmetiska och funktionella resultat

Välj Teknik, Tid, och Specialist


1.
Bestäm med läkarens råd om manipulation utan öppen kirurgi är rätt för dig. Det slutna Metoden kan räta enklare frakturer, nässkiljeväggen komplexa frakturer avviker mindre än hälften bredden på nosryggen och avvikelser som blockerar andas eller slem dränering. Denna metod är inte lämpligt om det är en komplicerad fraktur, öppen fraktur eller skallbasfraktur.
2.
Välj den bästa tiden och specialist. En akutläkare kan uppnå god anpassning inom några timmar efter skadan innan svullnaden går ner i, men det finns inga bevis för att manipulation omedelbart efter skada kommer att resultera i en bättre funktionella och kosmetiska resultat. Akutläkare inte ger fortsatt vård eller näsplastik.
3.
Vänta tre till fem dagar efter att skadan för svullnaden att gå ner, men dröj inte förrän ben som anges av plats (ca 10 dagar). Vid den tiden en ENT (öron-näsa-hals) kirurg eller plastikkirurg kan utföra stängd riktning och ge dig råd om de specifika metoder som används i näsplastik. Några läkare kommer att manipulera näsan upp till tre veckor efter skada, medan andra vänta i månader för att uppnå förutsebara resultat. Be om tillgången till kirurg för uppföljning vård efter kontorstid om du har ett problem.
4.
Ta en gammal bild på ENT eller plastikkirurg. Upp till 30 procent av patienterna har en redan befintlig asymmetri. Läkaren kommer inte att manipulera brottet om asymmetri är inte ett resultat av skadan, kan dock näsplastik och skönhetsoperationer fixa mindre kosmetiska defekter. Dessa specialister har särskild utbildning i kosmetisk och rekonstruktiv kirurgi i ansiktet och kan ge råd om hela sortimentet av tillgängliga behandlingar.

Det slutna metoden


1.
Välj en läkare som kommer att utföra proceduren i en övervakad miljö med tillgång till sug-och återupplivningsutrustning Om allvarlig blödning uppstår.
2.
Diskutera risker och komplikationer med din läkare innan något förfarande. Komplikationer kan omfatta blödning, infektion, bihåleinflammation, andningsproblem, kosmetiska deformitet, sällsynta infektioner hjärna, och sällsynta biverkningar av anestesi, såsom stroke, kramper, hjärtproblem och till och med död.
3.

Skaffa skriftliga skötselinstruktioner inklusive det exakta namnet på förfarandet och eventuella mediciner du fått om du behöver akutvård senare.
4.
Diskutera smärtlindring alternativen med din läkare. För att bedöva näsan, får kompresser dränkta i narkos införas eller sprayer, lokala injektioner och blockerar nerv kan väljas. Intravenös lugnande mediciner kan väljas, men övervakning är nödvändigt och du kommer att behöva en ansvarig vuxen att följa med dig hem.
5.
Låt läkare att sätta in ett spekulum (en metall anordning för att sprida näsborrarna) för att leta efter blödning, kallad klar cerebrospinalvätska (CSF), eller en blodpropp ett septal hematom. Om det finns kommer läkaren att skära öppna och dränera hematom. Om CSF finns det slutna metoden inte bör användas.
6.
Fråga din läkare vilka instrument som ska användas för att manipulera näsbenen på plats igen. En Boies hiss lyfter fördrivna ben medan läkaren gäller trycket att flytta de trasiga fragment. Asch pincett införas försiktigt in i näsborren att förstå de fördrivna bitar och flytta tillbaka dem på plats. Överdriven kraft kan krossa nasal vävnaden som orsakar blödningar.
7.
Fråga läkare för en spegel för att se om du är nöjd med placeringen av näsan. En bettskena används sedan som näsan i en vecka. Ett antibiotikum och smärtbehandling kan föreskrivas, och läkaren kommer att instruera dig anledningar att återvända såsom tecken på infektion, kraftig blödning, deformitet, eller brist på slem dränering.

Tips och varningar


 • Sök vård av en läkare först, allvarliga skador i samband med en bruten näsa kan orsaka dödsfall eller bestående invaliditet.
 • slagsmål och missbruk ofta kan orsaka brutna näsor. Behöriga myndigheter måste informeras om missbruk misstänks eller angrepp med ett dödligt vapen inträffade.
 • Manipulation av en bruten näsa kan orsaka allvarlig blödning (vilket kan kräva en nöddrift om okontrollerad), en rast av benet mellan näsan och hjärnan som leder till hjärninfektion, kosmetika näsa deformitet, bihåleinflammation, och en svart öga.
 • anestetika används för att behandla en bruten näsa sällan orsaka hjärtproblem, kramper, slaganfall och med död.
 • Om sedation används av läkare i en övervakad miljö, en ansvarig vuxen bör åtfölja patienten tryggt hem.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.