hur rinna vätska från ett knä

Knäet är det största gemensamma i den mänskliga kroppen, och är notoriskt benägna att skada på grund av den komplicerade karaktären av de rörelser den gör och den stress det varar. Knäskålen är inte "fasta" till de övre eller nedre benet, utan snarare "flyter" i ett nätverk av mjukdelar, senor och ligament. Eftersom knät kan vrida, rotera, böja och räta, upprätthåller den hårdast av de flesta av trycket under hårda fysiska aktiviteter. När skada uppkommer, är den första reaktionen av knät att svälla. Denna svullnad kan bli ganska extrem, och kan behöva aspireras för att hjälpa de gemensamma läka.
1.
Gå till en läkare. Endast en läkare som ska utföra den här proceduren. Aspiration innebär punktera i ledkapseln, och om de utförs felaktigt, kan skada uppstå, liksom dödliga infektioner.
Återstoden av åtgärder riktar sig till läkare lära förfarandet.
2.

Tvätta hela knäleden med Betadine lösningen. Från mitten av shin till mitten av låret, skrubba huden noga med rengöringen och klappa torrt med steril gasväv.
3.
Tvätta injektionsstället med en rengöringsduk, och injicera lokalbedövning i området runt knäleden. Se till att området är tillräckligt stel genom att tillämpa några smärtsamma stimulans i området utan någon känsla.
4.
In nål (20 gauge) i mitten av knäleden och långsamt Dra tillbaka kolven för att avlägsna överflödig vätska. Manipulera knät att få så mycket av vätskan som möjligt. Det kan vara nödvändigt att byta sprutor om man fyller upp.
5.
Ta försiktigt av nål och torka området med alkohol. Pressa på injektionsstället i ett par minuter, applicera sedan med sterilt förband.

Tips och varningar


 • Håll dig borta från knät i minst 24 timmar efter detta förfarande så att det till fullo återhämta sig.
 • aldrig, under några omständigheter, att försöka göra detta själv, eller låta någon annan än en läkare att utföra den här proceduren.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.