optiska öga övningar

Dina ögon kan dra nytta av optiska övningar på samma sätt som din kropp nytta av regelbunden motion. Ögonen är ofta tas för givna, trots att de gör så mycket. Långvarig exponering för datorskärmar och tv-apparater kan skapa påfrestningar på optik muskler. När genomförs regelbundet, optisk övningar inte bara uppdatera dina ögon, men kan också förbättra synen

Blinkar

Denna övning kan tyckas oviktiga eftersom blinkar är något man gör ofrivilligt, men det anses också vara en viktig övning att hålla ögonen fräsch och kan fokusera längre tidsperioder. Det är en särskilt viktig övning för dem som arbetar långa timmar framför en dator eller spendera timmar TV-tittande. Dessa människor tenderar att blinka mindre än normalt eftersom de är upptagna med fokus på objekt på skärmen.
Ta en paus med jämna mellanrum och blinka dina ögon, hålla dem stängda under fem till 10 sekunder innan den öppnas. Upprepa övningen tre till fem minuter under hela dagen.

Palming

palming är en övning som hjälper lindra stress och slappna av dina ögon. Detta är en annan bra övning för dem som arbetar med datorer för en levande att undvika ansträngda ögon.
Star genom att ta några djupa andetag för att slappna av. Luta dig framåt på ditt skrivbord med armbågarna på ytan. Cup händerna över ögonen utan att använda mycket tryck. Du bör kunna blinka utan problem.

Figur Eights

Blunda och bild en jätte nummer åtta är framför dig. Vänd åtta över på sin sida, och börja spåra numret långsamt med ögonen. Börja med att spåra det i en riktning, och sedan växla och börja spåra den andra vägen. Koncentrera dig på denna övning i ca två till tre minuter åt gången.

Nära och fokusera Fjärran

när och fjärran fokusera motion bidrar till att stärka ögonmusklerna och kan även förbättra synen om de görs konsekvent.
Få in en bekväm sittställning och håll tummen ur ca 10 inches bort från ditt ansikte. Fokus på den för ett par sekunder, och sedan fokusera på något annat objekt 10 till 20 fot framför dig. Andas djupt och fritt växla mellan de två objekten i två till tre minuter. Upprepa denna övning under hela dagen för tre minuter åt gången.

Zooma

Zooma är en annan sammanfattning optiska övning du kan göra dagligen för att stärka dina ögon. Det liknar när och fjärran fokusering. Börja med att sitta i en bekväm ställning. Håll tummen upp och håll armen ut framför ansiktet. Fokusera på tummen när armen är rakt ut. Nu sätta tummen tills det är cirka tre inches från ditt ansikte, fortsätter att fokusera hela tiden. Dra försiktigt ut tummen bort från ansiktet när du räta ut armen igen. Upprepa denna övning i ca tre minuter under hela dagen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.