saker du kan sätta i håret för att förhindra löss

Huvudlöss är små parasiter som får i hårbotten av barn och vuxna. Dessa parasiter suger blod från sina värdar och kan sprida sjukdomar. De är också mycket smittsamt, och ett barn med huvudlöss kan sprida dem till många andra barn i skolan eller någon annanstans. Att förebygga huvudlöss och hålla huvudet löss sprids till andra är viktigt för ditt barns hälsa

Pediculicides

Dessa bekämpningsmedel sätts på huvudet för att förhindra och döda alla huvudlöss som kan finnas. De kallas pediculicides eftersom de används oftast på huvudet på barnen. Genom att använda dessa pediculicides när du misstänker att ditt barn kan utsättas för huvudlöss kan bidra till att förhindra huvudlöss från att någonsin komma på ditt barns huvud. De kan också döda några ägg eller löss som får finnas redan. De innehåller milda bekämpningsmedel som kan användas på ett säkert sätt utan risk för kemisk förgiftning. Dessa bekämpningsmedel inkluderar pyrethrin och permetrin. Produkter som använder dessa bekämpningsmedel inkluderar Rid, Nix, Pronto och tydlig. Du bör dock inte använda dessa bekämpningsmedel längre än tillverkaren eller läkare stater, de ska inte heller tillämpas oftare. Alltid använda dem precis som de är föreslagna. Innan du använder dessa produkter, tala med ditt barns läkare om vilken medicin som är rätt för honom.

Naturliga behandlingar

Många naturliga behandlingar också kan förebygga huvudlöss. Dessa behandlingar har fördelen att vara säkra att använda utan att behöva följa en läkares ordination. De har nackdelen av att vara obevisade av vetenskap och vis gör ditt barn luktar starkt av olika oljor. Ren olivolja transportör olja blandat med tea tree eterisk olja och rosmarin kan sprayas på ditt barns hårbotten. Enligt Natural-HomeRemedies. org kommer detta förhindra huvudlöss och döda någon som kan finnas. Du kan också blanda lavendel eterisk olja med eukalyptus eterisk olja för annan spray. Peppermint eterisk olja kan även sprayas på ditt barns huvud som en annan förebyggande åtgärd. Ingen av dessa behandlingar ska drickas eftersom de inte är avsedda för konsumtion. Undvik att lämna din spruta där ditt barn kan ta tag i det, och rensa ut alla diskhon eller skålar du använder för att blanda dessa ingredienser. Du bör också undvika besprutning denna mix alltför tätt på ditt barns huvud som den kan hitta sin väg till hans fingrar och sedan i munnen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.